T.E.
24/09/2019

La Federació empresarial d’hostaleria i turisme (FEHT) de la demarcació de Tarragona reclama a les administracions públiques que s’impliquin per compensar l’operativa de Thomas Cook amb altres turoperadors i companyies aèries la temporada vinent. Segons la patronal, s’estima que uns 55.000 viatgers britànics havien contractat els seus viatges a la Costa Daurada aquesta temporada 2019 amb l’operador turístic.

Fins a la data, ja havien gaudit de les vacances uns 53.000 viatgers, amb la qual cosa es calcula que faltaven uns 2.000 turistes (un 5%) per fer la seva estada al territori. “La seva fallida pot afectar molt negativament als empresaris que treballaven amb aquest operador a causa dels impagaments que es patiran”, alerta la FEHT en un comunicat.

Foto: ACN.

S’estima que una vintena d’hotels de la Costa Daurada poden resultar afectats pel cessament de l’activitat d’aquest majorista de viatges. D’altra banda, la patronal de turisme ha recordat que els viatgers presents a la Costa Daurada afectats per la fallida “rebran tots els serveis contractats i seran repatriats en altres vols gestionats pel govern britànic”. Aquest dimarts en surten tres des de l’Aeroport de Reus cap a Belfast, Manchester i Glasgow.

En el comunicat, la FEHT també ha lamentat la fallida “d’una empresa líder en el turisme mundial i, sobretot, la pèrdua de llocs de treball que es produiran a tot el món”.