T.E.
25/11/2020

La fira es farà de forma virtual

El proper 10 de desembre la Cambra de Tarragona, amb la col·laboració de la Cámara de España i Fundación Bertelsmann, organitzarà la segona Fira de l’FP Dual de Tarragona, en aquest cas en format virtual, la qual cosa la convertirà en la primera trobada d’aquestes característiques a les Comarques de Tarragona que es presenta en aquesta modalitat.

Val a dir que la nova edició estrenarà un canvi més i és que la Fira no anirà només orientada a empreses que volen conèixer les bondats de l’FP Dual, si no que, a més, inclourà un espai específic per a joves i famílies que vulguin conèixer les possibilitats de futur que ofereix l’FP. Per tant, s’han previst estands d’instituts i empreses on es podran conèixer les feines del futur que estan demandant les organitzacions.

Durant la jornada s’impartiran diferents ponències on coneixerem per part d’experts, empreses i joves, les novetats, que aporta l’FP Dual a les empreses i què ha suposat pels joves formar-se en aquesta modalitat.

Paral·lelament a les ponències, la Cambra de Tarragona i Fundación Bertelsmann posaran a disposició de les empreses que ho desitgin espais d’assessorament, on podran resoldre amb experts els seus dubtes i realitzar consultes.

L’FP Dual és una modalitat formativa que combina l’aprenentatge entre el centre educatiu i l’empresa, ambdues parts es corresponsabilitzen de la formació de l’alumne. A les empreses els hi aporta una sèrie d’avantatges, com són incloure en el currículum formatiu continguts d’interès per la seva activitat, disminuir els processos de selecció externs, recuperar la inversió en formació a mig termini, formar futurs treballadors amb la cultura i hàbits de les empreses…  Als joves els permet formar-se tot treballant en una empresa, la qual cosa els dota d’experiència professional, els permet comprovar de forma pràctica tot allò que han aprés a l’aula, entre d’altres coses.