Helder Moya
25/11/2022

Anna Ibars, al seu despatx

L’Associació d’Empresàries i Directives de Tarragona (AEDT) ha celebrat el seu tradicional sopar de Nadal on s’hi han aplegat un centenar d’assistents. Un esdeveniment àgil, dinàmic, festiu i marcat per un esperit clarament solidari, ja que els beneficis han anat destinats a la Fundació La Nineta dels Ulls, una entitat que ajuda a infants afectats per retinoblastoma, un tumor ocular que es presenta amb més freqüència en menors de sis anys.

La seva presidenta, Ana Ibars, fa un any que està al càrrec, i afronta grans reptes al capdavant d’una associació que aglutina un centenar de sòcies.

Fent balanç d’aquest 2022, com defineix l’estat de salut actual de l’AEDT?

Excel·lent. La junta directiva i jo mateixa estem molt motivades. Estem treballant en molts fronts, en concretar idees i sobretot executar-les de cara al nou any. Hem fet una enquesta interna amb les nostres sòcies i hem recollit les seves impressions per millorar l’associació. Volem saber quines són les seves necessitats i què esperen de nosaltres.

Com per exemple?

Un nou pla de comunicació, que ens servirà per fer un gir radical a la nostra pàgina web i també a la nostra presència a les xarxes socials, per tenir més visibilitat i posicionament, amb un pla estratègic anual amb la finalitat que tota la informació i notícies estiguin actualitzades i tinguin la força i repercussió necessària.

Tenen feina al davant…

(somriu) Sabem que hi ha una feina feta important, i que en tenim molta per davant. Totes les integrants de la junta, Montse Bes, Conxita Grau, Cristina Triana, Cristina Budi i una servidora, estem dedicades en cos i ànima amb l’objectiu de rellançar l’AEDT.

Dins l’AEDT la dinàmica de treball es basa en el treball per comissions, n’han augmentat un parell?

Efectivament, concretament dos. La d’assessorament i emprenedoria i un altre de projectes. La primera consisteix en poder assessorar i donar informació a les dones emprenedores que vulguin obrir un negoci i que necessitin informació de com fer-ho.

I pel que fa a la de projectes, la inaugurem com a ‘Projecte Emprèn per Joves amb Talent’, on estem impartint xerrades a escoles i instituts, i arribant a acords amb altres entitats, per guiar aquest talent jove en el seu camí cap a futures empresàries i empresaris.

Si alguna cosa caracteritza l’AEDT és la seva activitat…

Sens dubte, desenvolupem i organitzem networkings, formacions i tallers que ens aporten informació molt valuosa per les nostres empreses. Enguany hem dut a terme molts microesdeveniments d’aquest tipus, a més de les presentacions de les sòcies a les trobades. Un total d’onze microesdeveniments i dos sopars de Gala.

Pel 2023 tenim una previsió de setze microesdeveniments, dos d’activitats d’oci, dos sopars de Gala i, atenció, ja que portarem a terme la Gala de reconeixements en la que portem treballant des d’abans de la pandèmia.

Imatge del sopar de Nadal que s’ha celebrat

Què ens pot ampliar del treball que estan efectuant de cara al 2023?

L’objectiu i la premissa pel pròxim any és que els esdeveniments serveixin per fer més gran el teixit empresarial del nostre territori, i que el posicionament de l’associació serveixi per reforçar i millorar el posicionament de les empreses de les nostres sòcies.

Finalment, quin desig li escriurà als Reis Mags en la seva carta?

Doncs miri, el meu desig és que les administracions locals i autonòmiques despengin el telèfon, i es posin en contacte amb nosaltres, per interessar-se a saber qui som i el que fem pel territori. Continuarem lluitant i alçant la veu, ja que volem que ens reconeguin com un gran actiu social i empresarial.

La nostra visibilitat ha de servir per fer un Camp de Tarragona millor, i la nostra força per deixar als nostres fills i filles un planeta millor, sostenible i responsable. A més, està comprovat que les empreses liderades per dones són més productives i resolutives.