T.E.
26/04/2024

La inversió d’Aena és de 400.000 euros per instal·lar 38 focus.

L’Aeroport de Reus ha completat la transició cap a un nou sistema d’il·luminació per donar servei a la seva plataforma amb la instal·lació de projectors de tecnologia LED. S’han substituït les antigues lluminàries de vapor de sodi per uns nous focus més eficients que aconsegueixen un estalvi energètic del 55% respecte al consum registrat amb l’anterior sistema d’il·luminació.

L’actuació, que s’ha realitzat amb una inversió valorada en uns 400.000 euros, ha permès incrementar els nivells d’eficiència energètica i optimitzar el consum de recursos en aquesta part de les instal·lacions, conservant totes les garanties d’una operativa segura durant la nit per als passatgers, els avions i el personal de l’aeroport a l’àrea d’estacionament d’aeronaus.

Així mateix, l’Aeroport ha ampliat la zona il·luminada a la plataforma amb la instal·lació d’una nova torre mega equipada també amb tecnologia LED, que se suma a les sis ja existents després de realitzar uns treballs que no han produït afectació a l’operativa, per a la il·luminació dels llocs d’estacionament 17 i 18.

En total, l’Aeroport ha instal·lat 38 nous focus distribuïts entre les 7 torres d’il·luminació que es troben repartides al llarg de la plataforma d’estacionament, amb panells que generen un flux lluminós de gairebé 13.0000 lm per unitat amb un consum de 950W, en lloc dels 2.000W de les luminàries antigues. En el seu conjunt, amb aquest canvi l’Aeroport de Reus ha reduït el seu consum energètic en un equivalent a 6.650 llums domèstics.