T.E.
26/09/2019

El Ple de l’Ajuntament de Salou aprovarà, provisionalment, la proposta de modificació puntual del POUM referent a l’ordenació del solar situat entre els carrers València, Jaume Nualart i Ponent, número 24 de Salou. En aquest indret es preveu remodelar l’antiga residència d’avis, que es troba situada al costat de la plaça Mossèn Ramon Muntanyola, i convertir-la en un aparthotel de 31 habitacions.

Així mateix, el plenari d’avui aprovarà la proposta de modificació puntual del POUM referent a la nova ordenació de l’àmbit de l’Hotel Cala Vinya a Salou, tancat des de 2003. L’objectiu és donar vida a l’antiga edificació –un hotel que es troba en estat d’abandó- i que amb el procés de rehabilitació donaria lloc a un equipament hoteler d’un centenar d’habitacions.

L’antiga residència d’avis, situada al costat de la plaça Mossèn Ramon Muntanyola, es convertirá en un aparthotel.

Per dur a terme aquest projecte es permetrà la construcció d’un nou mòdul annex. Així mateix, en aquest edifici s’hi faria un Centre d’Interpretació de l’arquitectura de Bonet Castellana, arquitecte creador de l’immoble a la dècada dels 60 i pioner, també, en altres edificacions del Cap Salou com, per exemple, la Urbanització Núria, la Casa Rubió, els apartaments Chipre o Madrid o els mateixos apartaments Cala Vinya, que toquen a l’hotel.

Pel que fa a l’ordenació de l’àmbit de l’hotel Cala Vinya, l’objecte de la proposta és mantenir i rehabilitar l’hotel existent, obra de l’arquitecte Antoni Bonet, referent del moviment modern de l’arquitectura, i implantar una nova edificació seguint els conceptes arquitectònics de l’edificació existent. Aquesta nova edificació hotelera, es proposa de planta baixa més dues plantes pis amb un sostre edificat de 1.234 m2, que és l’increment de sostre que genera la proposta de modificació.

A l’hotel Cala Vinya s’hi vol crear, així mateix, un centre d’interpretació d’Antoni Bonet Castellana, destinat a un espai en el vestíbul consistent en tres actuacions: museïtzació d’un espai didàctic; incorporació de l’Hotel Cala Vinya en el recorregut de la guia de “L’arquitectura dels anys 60”, de l’Ajuntament de Salou; i distribució de material imprès pels visitants de la ruta. Aquest espai es destinarà al públic, en general, i no només als usuaris de l’hotel.