Helder Moya
27/1/2023

Veselin Velchev, conegut popularment com a ‘MrEkler‘ és un xef búlgar que, al seu país, posseeix set pastisseries i una fàbrica de pastissos, on fa deu mil unitats diàries. Un imperi del dolç -sota la denominació de ‘Millenium‘- ben treballat, creatiu, artesanal i quilòmetre zero. La idea de Velchev va captivar a la Miriam Albares i al seu marit, l’advocat David Piqué, per traslladar-la a Tarragona ciutat, i fer-ho de manera associativa.

Des de finals d’octubre de l’any passat, al número 44 del carrer Reding de Tarragona, Millenium Pastissers posa l’accent en el dolç, i de quina manera! Un magnífic expositor situat a l’entrada de l’establiment us farà aturar el pas (així em va passar a mi quan no els coneixia). Veritablement, els vostres ulls quedaran captivats per pastissos que, d’entrada, estan caracteritzats per una presència de rellevància. Obres d’art com el pastís de Carrot Cake, el Red Velvet, el de Ferrero, el d’Oreo, el de Festuc…, i així infinites creativitats d’autèntica rebosteria exquisida.

Com explica la Miriam Albares, responsable de Millenium Pastissers «els nostres pastissos criden molt l’atenció, ja que brindem al client l’oportunitat d’assaborir un tros de pastís, o emportar-se’l. Els ingredients són d’aquí, de proximitat i sent molt conscients amb els proveïdors amb els quals treballem». El projecte de Millenium Pastissers ja és tota una realitat i que, a més, ha donat feina a un total de 8 persones. Els clients tenen l’oportunitat, en els 300 metres quadrats de la pastisseria, de poder esmorzar, berenar, assaborir un bon cafè torrat a Alcover, o fins i tot portar a terme les seves celebracions d’aniversari o del motiu que sigui.

Millenium Pastissers està cridant l’atenció d’un públic molt heterogeni «tenim molt de client de països de l’est, ja que allí hi ha molta tradició per la dinàmica que nosaltres proposem. De Romania, de Bulgària, d’Ucraïna i també de països llatinoamericans. Per sort, el fet d’estar al carrer Reding, pròxims a la Rambla, al Mercat de Tarragona i a escoles properes, provoca que molts tarragonins i tarragonines ens vagin coneixent».

Preguntats sobre els pastissos que fan, la xef Tània Paredes i que fa equip amb Oksana Ilieva, ens desvela que «els pastissos que fem a Millenium tenen una durabilitat de deu dies, però amb prou feines ens en duren tres a l’aparador (somriu), ja que la gent és conscient de la seva qualitat, i els compren, o sencers, o a porcions». Com a bons professionals que són, assessoren sobre les idees dels possibles compradors, pel fet que disposen d’un printer culinari per posar-hi el logo o la foto que es vulgui, com també la possibilitat de pastissos de fondant en 3D. En definitiva, pastissos a mida.

Millenium Pastissers obre de dilluns a dissabte de 8 h del matí a 20:30 h de la nit. Per fer encàrrecs s’ha de trucar al telèfon 613 677 466, i a Instagram els podeu trobar a @milleniumpastissers.