T.E.
27/08/2021

Va ser patró de la Fundació Teatre Fortuny, on també va exercir càrrecs de president i vicepresident.

El passat dimecres, 25 d’agost, va morir l’economista Josep Vila i Abelló (Marsella, 1938), tal com va informar ReusDigital. Tot i que actualment residia a Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Josep Vila va estar estretament lligat a la ciutat de Reus.

Era llicenciat en Ciències Econòmiques i va ser patró de la Fundació Teatre Fortuny, on també va exercir càrrecs de president i vicepresident. Durant el seu mandat, va ubicar l’arxiu de documentació teatral a la nova seu de la fundació, a la societat El Círcol. Juntament amb el seu germà, Santiago, ha estat cabdal en l’organització del premi de dansa Roseta Mauri.

El pare de Josep Vila, Josep Vila Cardona, es va encarregar durant molts anys de la gestió empresarial del Fortuny. El 1980, va ser el pregoner de la Festa Major de Sant Pere. A més, va ser guanyador, juntament amb Carles Calleja, d’un premi promogut per la Cambra de Comerç de Reus sobre l’economia de Reus i el Camp de Tarragona i d’un guardó Premi Gaudí-Gresol.

Vila també va ser eurodiputat, membre del consell d’administració de RTVE i president del canal televisiu Euronews. Va centrar la seva activitat professional com a inspector d’Hisenda i assessor d’empreses.

El funeral, segons va indicar ReusDigital, ha estat aquest divendres, a les 11 del matí, a la parròquia de la Puríssima Sang.