T.E.
26/11/2019

La Guia Gourmand 2020 s’ha presentat al restaurant Casa Macarrilla 1966, després de quasi 3 dècades amb importants novetats, destacant el nou logo, de disseny minimalista, que exemplifica la modernització de la Guia Gourmand i la digitalització dels seus continguts.

Foto de família dels premiats. Foto: Alba Mariné.

Apadrinada i presentada pel prestigiós xef Eduard Xatruch, dels restaurants Disfrutar, de Barcelona (2 estrelles Michelin) i del Compartir, de Cadaqués, la Guia Gourmand 2020 guardona en aquesta nova edició a:

– Restaurant de l’any 2020: Casa Macarrilla 1966, Cambrils

– Hotel de Congressos de l’any 2020: Tryp Guadalajara, Guadalajara

– Restaurant Revelació de l’any 2020: L’Original, “Experiències gastronòmiques”, Cambrils

– Xef de l’any 2020: Eduard Agell Hernández, Xiringuito Miramar, Vilanova i la Geltrú

– Vermouth de l’any 2020: Yzaguirre Herbal Vintage, Morell

– Cava de l’any 2020: Mas Gatell, Bonastre

L’acte, presidit per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i la regidora Marta Borràs, s’ha iniciat amb unes paraules d’agraïment del director de la Guia, Fèlix Llovell, als assistents, excusant la presència del subdirector, Ramon Segú per motius de salut. També ha tingut paraules d’agraïment  per  Xavier Xatruch i per a tots els que han fet possible aquesta 29ª edició, destacant la tasca duta a terme per la Marta Pérez i la Berta Sendra de l’equip realitzador.

Seguidament Eduard Xatruch ha presentat la Guia, ressaltant la importància que pels restauradors tenen les guies gastronòmiques i la tasca que la direcció d’aquesta ve fent durant tants anys.

A continuación, s’ha  presentat la nova web, ja que a més de la publicació en format llibre, editat per Arola Edicions, la Guia Gourmand estrena també, posant-se al dia una nova web: www.guiagourmand.cat .

A continuació s’ha lliurat els Guardons 2020 i ha tancat l’acte unes paraules de l’alcaldessa. El restaurant Macarrilla 1966 ha ofert el dinar a tots els assistents.

La “Guia Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès”, coneguda popularment com la “Guia Gourmand”, sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, aporta una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la Guia en les visites anuals que fan als establiments. Incorpora els millors restaurants i hotels de Catalunya, Andorra i en els últims capítols, titulats “altres llocs d’interès” s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa, Mònaco, París, i Selva Negra. En total, informació més de 500 establiments que interessen al “Gourmand”.