T.E.
28/06/2021

Serà la primera Central de l‘Estat totalment sostenible.

CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística i que forma part del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, recentment va publicar un anunci per a la recepció d’ofertes pel desenvolupament de projectes de generació d’energia fotovoltaica, en 33 hectàrees de sòl de la seva propietat ubicades al LOGIS Montblanc (Conca de Barberà). Aquest parc solar estarà vinculat al balanç energètic del LOGIS, contribuint així a la creació d’un centre logístic energèticament autosostenible, juntament amb altres mesures previstes.

L’empresa Energies Renovables Terra Ferma, SL ha sigut l’adjudicatària dels terrenys per desenvolupar un projecte que instal·larà plaques fotovoltaiques per una potència de 8 MWp, amb una generació aproximada de 20.000 MWh/any.

La planta estarà construïda i en servei en un termini aproximat de dos anys, un cop es tramiti l’autorització administrativa de la Generalitat.

El projecte forma part de l’aposta de CIMALSA per les noves fonts d’energia i l’interès d’aquest sector al municipi de Montblanc, i que són de la seva propietat. Els sòls on s’ubicarà la planta fotovoltaica estan situats al costat de la sortida de Montblanc de l’AP-2, entre la línia Ferroviària Barcelona – Madrid i l’autopista, al nord del sector logístic LOGIS Montblanc, actualment en desenvolupament. El LOGIS tindrà una superfície total de 89 hectàrees amb connexió ferroviària i posarà al mercat 356.000 m2 de sòl logístic. El projecte urbanístic preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 m2, amb els estàndards que requereix la indústria logística.

En el marc del seu Pla estratègic i de la seva Agenda d’acció climàtica, CIMALSA impulsa una agenda ambiental que inclou instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques al CIM El Camp, CIM La Selva i a l’aparcament de vehicles pesants de Castellar del Vallès (Vallès Occidental). L’objectiu és contribuir a la descarbonització de l’activitat econòmica.