T.E
28/09/22

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus i la Fundació «la Caixa» han renovat l’acord de col·laboració signat per primer cop el 2021 i que permet exportar els espectacles del Cicle Grans Mestres a diverses seus de Caixa Fòrum. Amb aquest nou acord, en el marc de la temporada 2022-2023 es duran a terme les representacions de diverses obres de t eatre als centres de Caixa Fòrum de Palma de Mallorca, Girona, Lleida i Tarragona, ampliant-se, a partir del gener de l’any vinent, a la seu de València.

El Cicle Grans Mestres del Teatre viatjarà així per diferents centres culturals amb l’objectiu d’apropar a l’espectador –d’una manera sòbria i amb la màxima excel·lència artística possible una selecció dels textos teatrals més importants de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets d’aquest país.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que són les dues institucions que formen el Consorci del Teatre Fortuny han celebrat aquest acord de col·laboració amb la Fundació «la Caixa», ja que permet que més persones i de més municipis puguin gaudir de les obres programades pel Cicle Grans Mestres, un cicle dirigit pel reusenc Francesc Cerro Ferran.

Des de la constitució del Consorci del Teatre Fortuny, s’ha treballat per fer del teatre una institució viva i de forta projecció cultural, un objectiu que es concreta amb el Cicle Grans Mestres i que des de l’any 2014 s’ha integrat en la programació artística del Consorci del Teatre Fortuny, amb propostes que es duen a terme de manera continuada i estable, aconseguint consolidar-se com a projecte artístic, amb una gran acceptació del públic i dels artistes que hi participen.

Amb aquest pas endavant gràcies a la col·laboració de la Fundació «la Caixa» s’ha establert la cessió de tres de les peces teatrals del Cicle Grans Mestres per tal que siguin representades als espais que l’entitat té a Tarragona, Lleida, Girona, Palma de Mallorca i València, des d’aquest mes de novembre fins al maig de l’any 2023.

Així, sota el format de teatralització recitada, l’actor/actriu interpretarà una dramatúrgia de cambra elaborada expressament per l’ocasió acompanyats d’un faristol, amb el suport d’una il·luminació i utilitzant una escenografia, la més minimalista possible, acompanyada d’una selecció musical, i d’unes projeccions (audiovisuals) per complementar i estilitzar la proposta.

Des de la Fundació «la Caixa» s’ha explicat que, «amb 116 anys d’història, la Fundació «la Caixa» treballa per la divulgació cultural i científica a través de la seva xarxa de nou centres CaixaForum i Museu de la Ciència CosmoCaixa, així com a través de més de 4.000 activitats que s’estenen per tot l’Estat i Portugal. Ho fa convençuda que el suport a l’art, la cultura i la ciència constitueixen una veritable Font de desenvolupament personal i social, aportant a les ciutats un punt de trobada entre coneixement i persones, espais dinàmics i actius oberts a públic de totes les edats».

Els espectacles que conformen la programació d’aquesta temporada són:

YERMA  amb l’actriu Mercè Sampietro

L’ÚLTIM SÒCRATES amb l’actor Joan Carreras

UNA GAVINA amb l’actriu Mar Ulldemolins