Ester Galindo, Digital Manager de Lyreco Iberia, ha estat l’Alumni de la Facultat d’Economia i Empresa reconeguda aquest any pel centre, on va començar a estudiar l’any 1994 Direcció i Administració d’Empreses. Després de passar per Price Waterhouse, al 2005 s’incorpora a Lyreco, una empresa de 2.000 milions d’euros de facturació, de la qual és responsable de la divisió digital.

Galindo ha explicat que els estudis de la facultat “permeten entendre molt bé com funcionen les empreses, però el món laboral de demà necessita competències, com ara empatia, gestió de persones o capacitat d’influència, i no hi ha assignatures amb aquest nom, però l’ecosistema universitari és l’idoni per practicar-les i desenvolupar-les”. Galindo també ha ressaltat que una habilitat clau és la d’aprendre ràpidament, perquè “els plans a cinc anys de les empreses ja no són suficients, sinó que cal ser flexibles”. En aquest sentit ha alertat que “les grans corporacions tenen mancança de gent jove, amb idees disruptives, i els és difícil atraure i retenir el talent”.

Ramon Burrut, Ester Galindo i Antonio Terceño.

Lliurament de premis

Durant l’acte s’ha lliurat el premi a l’estudiant de la Facultat millor classificada en la Fase Local de la XI Olimpíada d’Economia, Laura Díaz, del doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i Finances i Comptabilitat (FIC). En l’Olimpíada hi van participar 154 estudiants de 35 centres de secundària. El centre de secundària classificat en primer lloc és l’INS Antoni Martí i Franquès de Tarragona. Aquests premis són patrocinats per la Fundació Mútua Catalana.

També s’ha lliurat per primera vegada el premi Borges a l’estudiant titulada amb millor expedient acadèmic, que el curs 2018-19 va ser Anna Iglesias, del doble grau d’ADE i FIC.

El premi Fundació Coll-Urgellès a l’estudiant amb millor nota d’admissió del curs 2019-20 ha estat per a Martí García, estudiant del doble grau d’ADE i FIC.

Bon posicionament internacional

El degà de la facultat, Antonio Terceño, ha ressaltat la internacionalització de la Facultat: el 78% dels estudiants de màster són internacionals; el curs passat, 98 estudiants de grau d’universitats d’altres països van fer una mobilitat a la facultat, i 39 van sortir fora. En total, 144 estudiants internacionals cursen els seus estudis a la FEE, que té 142 convenis amb universitats d’altres països. S’ofereixen 19 assignatures en anglès i es treballa en la línia d’oferir dobles titulacions amb universitats estrangeres, entre les quals la University West de Suècia.

Terceño s’ha afegit a la reclamació que van fer els rectors i rectores de les universitats catalanes per obtenir més finançament i ha reivindicat la posició de la universitat i de l’àmbit de l’economia i la gestió d’empresa als rànquings internacionals.