Helder Moya
28/10/2021

Viniscoop és una iniciativa 100% digital, impulsada per un grup inversor amb experiència en entorns digitals, i un grup de cooperatives.

Viniscoop neix amb la participació de dotze cellers cooperatius catalans i ofereix un catàleg seleccionat de més de 100 vins de 10 Denominacions d’Origen diferents; totes les DO catalanes que tenen presència de cellers cooperatius. Cal tenir en compte que la meitat del vi que es produeix a Catalunya (1,5 milions d’hectolitres) l’elaboren cooperatives, que agrupen la feina d’uns vuit mil agricultors.

Les cooperatives tenen un pes cabdal en el panorama vinícola català, ja que elaboren productes d’una gran qualitat, sostenibles i molt representatius dels seus territoris. I, tot i això, a vegades el sector cooperatiu no té la projecció que es mereix. Viniscoop vol promoure i potenciar tot aquest patrimoni vinícola del territori català.

La botiga ‘online’ ofereix un catàleg seleccionat on es poden trobar vins i caves, a més de vermuts, moscatells, vins rancis i vins dolços. Inclou marques icòniques com Somdinou, Perlat, Llàgrimes de Tardor, Castell d’Or, Missenyora, Adernats… i moltes d’altres que mereixen ser descobertes. A més, els impulsors del projecte preveuen ampliar el catàleg progressivament amb la incorporació de nous vins i cellers.

Compra àgil i segura

Viniscoop és una iniciativa 100% digital, impulsada per un grup inversor amb experiència en entorns digitals, i un grup de cooperatives. No és un mercat web, sinó que es tracta d’un ‘e-commerce’ o comerç electrònic pròpiament dit, amb magatzem i logística propis. En aquest sentit, la iniciativa garanteix una compra ràpida i segura a l’usuari, amb el nombre mínim d’intermediaris.

L’objectiu de Viniscoop és convertir-se en el portal de referència dels vins cooperatius i, alhora, facilitar al consumidor final l’accés a uns productes molt representatius del territori, autèntics i de moltíssima qualitat. Els cellers adscrits al projecte són els següents: Adernats, Castell d’Or, Batea, Espolla, Celler Montsec, Cellers Unió, Cooperativa de Gandesa, de Falset, Covides, L’Olivera, Sant Josep Vins i Portell.