Cap de l’operatiu de creuers del Port de Tarragona

 

CRISTINA VALLS
28/12/2018

 

Com ha anat la temporada de creuers d’enguany? 
La temporada de creuers va finalitzar el dia 9 de novembre. Podem valorar segons les xifres: comptant el creuer Costa Victoria d’aquest setembre, hauran vingut al Port de Tarragona prop de 47 creuers.

 

Cap de l’operatiu de creuers del Port de Tarragona, Jordi Sendra

 

El Port de Tarragona, a més, ha escurçant la distància amb el nucli de la ciutat amb l’acabament de la passarel·la Port-Ciutat. Quin impacte suposa per al Port i per a la mateixa ciutat a nivell turístic? 
La Passarel·la apropa l’artèria principal de la ciutat amb la platja del Miracle, el Moll de Costa i el propi Port de Tarragona. Els passatgers dels creuers poden apropar-se des del centre a les platges de Tarragona i a tota aquesta zona amb més facilitat.

 

 És evident que el Port de Barcelona i el de Tarragona es complementen, però de quina manera? 
El Port de Tarragona, per donar impuls a l’arribada de creuers, va constituir la Taula de Creuers, on hi han representades les institucions del territori. La coordinació i compromís dels membres d’aquesta taula permet oferir als creueristes un magnífic ventall d’espais a visitar i gaudir, que comprèn des de la Tarragona romana i patrimoni UNESCO al Delta de l’Ebre, passant pel Reus modernista, la ruta del Cister, la ruta vitivinícola, PortAventura i Ferrari Land, platges d’alta qualitat, etc. Per tant, el Port de Tarragona té una oferta PRÒPIA que la fa diferent i molt atractiva per a les navilieres.

 

Quins avantatges ha aportat que Costa Cruceros es quedi més temps al Port perquè els passatgers descobreixin la ciutat? 
El fet que Costa Cruceros hagi apostat per Tarragona com a port d’embarcament i desembarcament permet que passatgers de tot arreu de l’Estat i de l’estranger vinguin a Tarragona per embarcar, la qual cosa els permet arribar abans i gaudir de la ciutat. El mateix succeeix amb les persones que desembarquen, algunes de les quals allarguen la seva estada a la ciutat.
També aporta avantatges el fet que el creuer de Costa estigui des de primera hora del matí fins a darrera hora del vespre, allargant les hores en què els passatgers poden gaudir de la ciutat i del territori.
La política comercial del Port de Tarragona en el tema de creuers, juntament amb la Taula de Creuers, consisteix en vendre a totes les navilieres el potencial atractiu de la ciutat i del territori i treballa per consolidar i augmentar l’arribada de creuers.

 

De cara al futur, quan les obres del passeig marítim hagin arribat a la seva finalització, quins avantatges i oportunitats tindrà el Port? 
El passeig marítim juntament amb la passarel·la suposarà un pas més en l’apropament i obertura de la ciutat al mar i serà beneficiós per als ciutadans de Tarragona, per als turistes en general i els creueristes en particular.