T.E.
29/01/2020

Aquest dimarts s’ha donat el tret de sortida a “La Cuina dels Genis” amb una experiència artístico-gastronòmica immersiva única, que uneix gastronomia i art. És un recorregut sensorial pel territori que ha inspirat a quatre grans artistes universals com Antoni Gaudi, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso a través de la reinterpretació del seu llegat en les creacions culinàries de 12 cuiners de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan.

La iniciativa és el resultat d’un procés creatiu i col·laboratiu de cuiners, productors agroalimentaris, gestors turístics i experts dels museus i centres d’interpretació del Paisatge dels Genis, dut a terme durant 15 mesos.

L’experiència comptarà amb la participació d’una quarantena de prescriptors nacionals i internacionals

A l’experiència, en la que es degustaran un total de 18 creacions gastronòmiques i 8 vins de les comarques tarragonines, hi participa una quarantena de prescriptors turístics culturals i gastronòmics nacionals i internacionals.

L’experiència ha estat coorganitzada per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, l’Agència Catalana de Turisme, El Paisatge dels Genis i el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Segons destaca Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia, “l’ecosistema gastronòmic és un element important per treballar per la cohesió social i el sentiment de pertinença, a través de la cuina amb aliments autòctons arrelats al territori”.