T.E.
29/01/2021
Tamarit Beach Resort 60 anys

Imatge dels inicis del Tamarit Beach Resort.

El 2021 comença amb esperança després d’una temporada complicada que ha afectat, a nivell general, al turisme nacional en els darrers mesos. Per a alguns, aquest nou any suposa també nous reptes. És el cas, per exemple, de Tamarit Beach Resort, que aquest 2021 compleix 60 anys.

Fundat el 1961 per la família tarragonina Dexeus, sota el nom Tamarit Park, va sorgir com una resposta als campistes per gaudir del bon temps de les costes catalanes en un entorn incomparable. La seva ubicació i la millora contínua, han fet que aquest càmping sigui actualment un càmping-resort de 5 estrelles amb 408 parcel·les i més de 250 bungalous i mobile homes.

Amb 60 anys d’història, el càmping Tamarit Beach Resort s’ha convertit en un dels destins preferits de turistes nacionals i internacionals. El seu impacte ha estat reconegut en repetides ocasions per autoritats locals i estrangeres per diversos factors. La seva tasca socioeconòmica -amb més de 200 treballadors de la zona- i un clar impacte en l’ecosistema del seu entorn; la seva funció turística – que va més enllà de portar viatgers a Tamarit i que també se n’encarrega de donar a conèixer l’àrea de Tarragona i el seu patrimoni-; la seva participació a la cultura local -amb col·laboracions en festivals i esdeveniments de Tarragona- i les seves aportacions en l’àmbit gastronòmic i de proximitat -com les jornades en les que participen amb el seu restaurant principal Brisa- són algunes de les aportacions que fa la institució.

Evolució contínua: el Glamping com a meta

Encara que el Tamarit Beach Resort va començar als anys 60 com un càmping tradicional, de mica en mica les necessitats i exigències dels campistes han afavorit una evolució cap al que avui es coneix com «glamping». Aquest concepte barreja els aspectes més tradicionals de càmping amb les últimes comoditats en allotjaments, serveis i instal·lacions.

L’aposta de la direcció pel concepte de «Glamping» ha portat millores significatives al resort com la incorporació de bungalous i mobile-homes que es renoven cada temporada.

tamarit beach resort

Vista d’ocell del resort, en els seus inicis l’any 1970

El càmping compta amb una proposta gastronòmica variada amb 7 locals de restauració. De la mateixa manera, s’han incorporat a la seva agenda activitats per a tots els públics i instal·lacions que donen respostes a les necessitats dels campistes (zones esportives, barbacoes, parcs aquàtics, gimnàs, classes dirigides, miniclub per als més petits, platja artificial .. .).

Totes aquestes millores i incorporacions es veuen reflectides en els reconeixements que obté el resort per part d’institucions i organitzacions internacionals. Durant l’últim any, Tamarit Beach Resort ha renovat la seva classificació ADAC SuperPlatz 2021 -nominació a un dels millors càmpings d’Europa per l’Automòbil Club d’Alemanya- i ANWB 2021 Top Campsite -reconeixement a la qualitat i servei de part del Royal Dutch Touring Club- i ha obtingut el premi nobel DCC -atorgat pel club campista-caravanista més important d’Alemanya, el Deutscher Camping Club– per les últimes millores, innovacions i canvis realitzats al resort.

El públic de Tamarit Beach Resort és fidel i repeteix pel seu ambient familiar. Alguns dels clients del càmping porten més de 50 anys visitant Tamarit. Tot i així, cada temporada arriben nous usuaris nacionals i internacionals.

Tot això fa que, des de la Direcció, facin un cop d’ull al passat i estiguin molt satisfets amb l’evolució del càmping. Tal i com afirma l’Andrius Genys, director general d’Operacions, «l’esforç i el treball dur que se li ha dedicat al resort ha fet que Tamarit Beach Resort sigui un dels càmpings més coneguts de les costes catalanes i un referent a Europa. No només per la seva ubicació, el seu entorn o les seves vistes —afegeix Genys— sinó també per la gran varietat en allotjaments (bungalous i parcel·les), la seva oferta gastronòmica, les seves instal·lacions i els serveis que oferim als clients «.