T.E.
29/04/2020

El perfil d’Instagram @grupconsumlabajoca acollirà directes i presentacions

La 3a EcoFira del Camp de Tarragona, organitzada pel Grup de Consum La Bajoca, se celebrarà de l’1 al 3 de maig de forma Online segons explica El Vallenc.

L’EcoFira ha programat “mini-xerrades”, presentacions de productores, tastos i maridatges de vins i cerveses, receptes de restaurants, consells saludables, concerts en directe, etc. D’aquesta forma s’ha optat per traslladar a Internet el què s’havia de celebrar presencialment a Valls però que el confinament va suspendre. Els seus responsables han aprofitat per reformular els objectius de la Fira i ara volen que el gran creixement de consum de productes agroecològics que hi està havent durant aquesta crisi a través de la venda directa i de proximitat dels productors, dels grups de consum o botigues de barri, es mantingui després del confinament: “la gent que ha començat a donar suport a la pagesia i productores de proximitat ha aconseguit salvar molts projectes de la crisi, però l’objectiu és que després del confinament hi continuem donant suport i els assegurem un futur digne.” Pel Grup de Consum La Bajoca, “l’objectiu és avançar en la sobirania alimentària i ser menys dependents de l’agroindústria i la gran distribució, un model insostenible que explota la pagesia i especula amb l’alimentació.”

Com a novetat d’aquesta tercera edició, l’EcoFira incorpora dos continguts nous. Per un cantó, la venda directa i de proximitat, i el segell de la Generalitat de Catalunya que vol identificar aquesta pràctica. Per altra banda, es donaran a conèixer els valors ambientals de la Plana Agrícola de Secà de l’Alt Camp, zona on s’ubiquen molts dels productors del Grup de Consum i que amb la seva pràctica agroecològica contribueixen a la conservació d’aquest espai únic.