T.E.
29/06/2020

La investigadora Catalina Jordi i el catedràtic Josep Maria Arauzo, durant la xerrada.

La pandèmia de la Covid-19 comportarà molts canvis en matèria econòmica i laboral. Una crisi molt diferent a la del 2008 amb unes necessitats i unes oportunitats que s’han de poder aprofitar per sortir-se’n i per preparar-se per possibles confinaments a curt termini.

Els investigadors del Departament d’Economia Catalina Jordi i Josep Maria Arauzo, membres del grup de recerca en Economia i Sostenibilitat ECO-SOS, van detallar en la quarta sessió del cicle “Desconfinats, una mirada al món que vindrà” alguns dels aspectes clau del present i futur de la situació econòmica i laboral que cal afrontar: pensar en la nova reindustrialització; aprofitar l’oportunitat per a la digitalització i  l’optimització de processos de les empreses i administracions, i un canvi en el model turístic.

La crisi actual s’ha demostrat molt diferent a les anteriors, que eren principalment crisis de demanda. Se li afegeix ara la crisi d’oferta, ja que no s’ha pogut produir: “Una crisi diferent demana solucions diferents” apunta Josep Maria Arauzo que considera que es demostra ara, que la sortida crisi “ha de venir forçosament de la indústria”. Aquelles empreses que es van deslocalitzar cap a països amb costos baixos ja feia temps que es plantejaven que calia tornar a Europa aquelles activitats amb més coneixement, amb mà d’obra qualificada. I la pandèmia actual ha posat de manifest que les cadenes de producció s’han tallat perquè la globalització “fa que es necessiti material de mig món”.

Retornar aquestes indústries i aconseguir ser atractius per a les empreses és essencial: “Tenim mà d’obra qualificada, un preu relativament barat, un bon clima, i una bona ubicació” explica Catalina Jordi, que considera que cal “aprofitar aquest procés global de reindustriaització per fer que les indústries pensin en el nostre territori”. En aquests moments hi ha molts productes bàsics que no es fan a Europa i davant de qualsevol tancament de fronteres “estem indefensos, hem de tornar a apostar-hi com havíem fet tradicionalment” apunta Arauzo.

Els experts apunten que els serveis comercials rebran un cop important i una de cada tres botigues no obriran. S’ha redescobert el comerç electrònic que han guanyat nous clients que difícilment perdran. Són tendències que ja existien amb el comerç tradicional que s’ha accelerat: “Qui quedi haurà de fer una transformació i fins i tot algun pot sortir reforçat si millora el servei al client, la distribució, etc” apunta Catalina Jordi.