T.E
29/07/22

El Sindicat de Treballadors, CCOO i UGT han acceptat l’última oferta de l’empresa Repsol perquè els salaris dels treballadors de la companyia recuperin el poder adquisitiu perdut des de l’any 2020. El preacord signat avui suposa la desconvocatòria del segon torn de vaga general convocada per als propers 13, 14 i 15 d’agost, després d’una primera convocatòria que va tenir lloc entre el 15 i el 17 de juliol.

El secretari de Comunicació de l’STR, Jordi Margalef, atribueix precisament a aquestes mobilitzacions «que Repsol ens hagi fet una oferta a l’alça, molt superior a les que havia anat plantejant durant dos anys de negociacions i que ens havien portat a adoptar mesures de pressió com aquesta vaga, liderada pel Sindicat de Treballadors». Margalef ha posat en valor «l’esforç que han fet els treballadors perquè l’empresa hagi entès que havia de fer-nos un plantejament just que minimitza la pèrdua del nostre poder adquisitiu, en un context en el que la inflació, d’una banda, i els continus beneficis presentats per la companyia, feien molt evident que els nostres salaris estaven desfasats».

El preacord signat avui preveu l’actualització dels salaris en relació a l’IPC fins a 2024, amb una part vinculada als resultats de l’empresa.