T.E.
30/04/2024

El president de CEPTA, Xavier Rigau, en una imatge d’arxiu

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) farà una votació la setmana vinent per decidir sobre el seu futur. Segons informa el Diari de Tarragona, la patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros.

Tal com detalla el document al qual ha tingut accés el Diari, el principal deute es va generar durant la pandèmia de la covid-19. Tot i la problemàtica, la CEPTA afirma que s’estan negociant diverses vies per salvar l’entitat.

L’activitat aturada la primavera del 2020 va fer que la CEPT no presentés la documentació per justificar sis subvencions rebudes per part del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest fet ha provocat que l’Agència Tributària de Catalunya hagi demanat sis expedients demanant la devolució de tots els diners rebuts per les activitats subvencionades.

Segons l’informe, i tal com apunta el mitjà, els processos de revocació han portat a la CEPTA a una situació tècnica d’insolvència i només existeixen dos escenaris possibles, la continuïtat o la liquidació. Actualment, es negocien vies de finançament o de crèdits amb l’Institut Català de Finances. Una decisió que es prendrà en l’assemblea de socis prevista per al dimecres 8 de maig.