T.E.
30/09/2021

Durant la trobada s’han abordat 4 blocs temàtics: els fons europeus NGEU, el treball, l’economia i el món rural.

Amb l’objectiu de millorar la competitivitat i la riquesa de la demarcació de Tarragona i d’impulsar l’economia local, tot seguint la línia de l’estratègia d’activisme empresarial promogut per PIMEC, la patronal ha impulsat el Fòrum de cohesió i activació territorial. Es tracta d’un espai destinat a crear sinèrgies i col·laboracions entre autoritats, entitats i agents socials per fer front als reptes del territori i transformar-los en oportunitats per a les pimes i els autònoms de la demarcació. El president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha explicat que aquesta trobada ha tingut per objectiu “recollir totes les propostes, suggeriments i inquietuds per treballar en base a la realitat que viu el nostre teixit productiu i la nostra societat”.Durant la trobada, s’han abordat 4 blocs temàtics: els fons europeus NGEU, el treball, l’economia i el món rural. En relació als fons europeus, PIMEC Tarragona ha reclamat que les pimes esdevinguin les principals beneficiàries i rebin els ajuts en forma de subvencions, tot tenint en compte el grau de compliment dels beneficiaris amb els terminis legals de pagament.

Sobre les necessitats formatives al territori, la patronal ha destacat la necessitat d’ajustar l’oferta a les demandes del mercat de treball com a solució a la manca de places, i de personal qualificat així com a la fuga de talent. Així mateix, Jordi Ciuraneta ha defensat potenciar un model de teletreball flexible en funció a les característiques de cada sector, territori o dimensió empresarial, amb l’objectiu de millorar la conciliació i la productivitat.

D’altra banda, els participants en la reunió han coincidit en la necessitat de millorar algunes infraestructures i connexions, i en la importància de desplegar el 5G a tot el territori i d’afavorir una transformació digital igualitària per als diferents sectors i poblacions. Finalment, PIMEC Tarragona ha reclamat un projecte impulsor del món rural per combatre el despoblament, en benefici de sectors com el primari, com a element vertebrador de l’economia espanyola i catalana.