Cristina Valls
30/10/2019

Juan Crespo és el director de l’Aeroport de Reus des del 20 de setembre, un cara nova després de la gestió de l’anterior  direcció, la qual va estar al capdavat 19 anys. I ho va fer amb «unes dades de qualitat importants», segons ha dit aquest dimecres al matí el propi Crespo. Ha estat en una trobada amb la premsa, en la qual ha aprofitat a parlar de les línies d’actuació amb què encara la seva nova etapa al capdavant de les instal·lacions. Ha volgut remarcar també que la comunicació és «clau», i «encara més quan tens la responsabilitat de gestionar una infraestructura tant important com aquesta», ha afegit.

La casuística de l’aeroport reusenc, és segons les seves paruales, «especial», ja que està preparat per acollir aviació de tipus comercial, té vocació formativa amb la proximitat del CESDA, és una base de serveis a la comunitat i té un hangar de servei marítim, a més d’un aeroclub amb aviació general i privada. «També volem puntualitzar que estem duent a terme una ampliació valorada en 12 milions d’euros per tal d’ampliar la capacitat-hora de 900 persones d’entrada i sortida d’avui a 1.250/hora en un futur imminent, i tant d’entrada com per sortida», ha especificat el director de l’aeroport de Reus. Una renovació que veurà la llum, segons també ha dit Crespo, «a l’inici de la temporada d’estiu de 2020».

Juan Crespo és el director de l’Aeroport de Reus des del 20 de setembre de 2019. Foto: C. Valls.

Amb tot, ha fet una bona valoració de la xifra de passatgers en el que va d’any. «El 15 d’octubre vam passar d’1 milió de passatgers, xifra que mantenim per tercer any consecutiu i que ens consolida. Sempre aportant, és clar, els estàndarts de qualitat pertinets», ha continuat Crespo. També s’ha mostrat positiu amb el balanç de 2019, ja que aquest octubre, «ja hem passat el número de passatgers del 2018».

El repte principal que es posa Crespo, doncs, és arribar a potenciar el territori i continuar millorant la connectivitat entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre amb Europa. «Calculem un marge de creixement que va a l’alça. Tenim dos objectius ara mateix: millorar la qualitat de la infraestructura amb unes instal·lacions modernes, còmodes i accessibles; i, d’altra banda, treballar per tal d’assumir qualsevol demanda vinguda d’un tour operador o una aerolínia, volem ser flexibles i tenir marge per poder analitzar tota mena de peticions», ha dit, en part, responent pel tema Brexit.

En aquesta línia, també ha comentat que el Regne Unit és una de les destinacions més populars i importants, on Ryanair manté l’activitat els dimarts. «El 10% de les destinacions són Regne Unit i és una xifra que va en augment», ha acotat. De moment, doncs, la filosofia de Crespo és diversificar-se.

Pel que fa a la fallida de Thomas Cook, el director de l’aeroport ha explicat que «tal com hem vist en casos anteriors, aquesta pèrdua de vols del 10% aproximadament, es traduirà en una absorcició de la demanda per part d’altres companyies de vol». «Tot plegat, es reorganitzarà», ha completat.