T.E.
30/11/2022

Els tres projectes han guanyat 6.000 euros en la dissetena edició dels Ajuts del Consell Social.

El Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili ha atorgat tres ajuts de 6.000 euros a les millors idees emprenedores d’estudiants de la Universitat per donar-los suport en la validació d’idees i conceptes susceptibles de convertir-se en un producte. D’aquesta manera es pretén incentivar i donar suport a la comercialització de treballs de grau, màster i doctorat amb visió innovadora.

La comissió d’avaluació de les propostes ha valorat aspectes molt concrets dels projectes presentats, com ara les possibilitats reals de creació d’una nova empresa, el grau d’innovació de la proposta o el caràcter multidisciplinari i complementari de l’equip emprenedor. Els projectes guanyadors han estat OpenBiomech, LegalBytes i Plantula.

OpenBiomech és una empresa emergent destinada al disseny, confecció i comercialització de solucions de software dedicat i hardware (T-Arm, sEMG) en l’àmbit d’anàlisi biomecànic en fisioteràpia i el sector sanitari. El projecte ha estat dissenyat per Biel Enric Arilla Rafols, del grau en Enginyeria Biomèdica i professor del Departament de Medicina i Cirurgia, i Alejo Agustín Misol Monsalvo i Llorenç Pla Rofes, del grau en Enginyeria Mecànica.

LegalBytes és una assessoria online especialitzada en la tokenització de béns, el procés de creació de fitxes digitals en la cadena de blocs mitjançant contractes intel·ligents que representen la propietat o altres drets de béns tangibles o intangibles. L’assessoria LegalBytes també oferiria serveis jurídics-legals als clients que decideixin tokenitzar els seus béns. L’assessoria ha estat creada per Aarón Simón Brown i Eduard Pinedo Moratinós, titulats en Dret per la URV, i estudiant del màster en Advocacia de la URV aquest darrer.

Plantula és una aplicació per detectar males herbes en cultius en fase primerenca, pel seu posterior tractament quan el dany causat encara és mínim. L’aplicació ha estat plantejada per Aitor Sánchez, estudiant del programa de doctorat en Ciència i Tecnologia Química.