T.E.
31/1/2023

Un total de 24 restaurants oferiran menús i plats especials en la 18a edició de la campanya, que estrena format i potencia les activitats relacionades.

Cambrils dedicarà el mes de febrer a la galera i la cuina marinera. Amb la renovació d’aquesta coneguda campanya, el municipi enceta un nou pla estratègic per promocionar la seva gastronomia, reforçar l’impacte de les accions i seguir essent la capital gastronòmica de la Costa Daurada. 

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, han presentat aquet matí les novetats d’aquesta primera cita gastronòmica de l’any, acompanyats del representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí; el patró major de la Confraria de Pescadors, Francisco Gil; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jorge Gómez, i el delegat comercial de  Torelló Viticultors (patrocinador), Joan Ferrés.   

La 18a edició de la campanya de la galera, que es portarà a terme del 3 al 26 de febrer, arriba amb un canvi de format i un ampli programa d’activitats paral·leles. Per una banda, un total de 24 restaurants de Cambrils oferiran menús i plats especials al voltant d’aquest gustós crustaci de la cuina marinera, maridats amb vins i escumosos Torelló Viticultors. Per l’altra, s’han programat dues degustacions, quatre visites guiades, un taller familiar, una exposició, demostracions de vela llatina i passejades en llagut.  

 Una de les primeres activitats del Mes de la Galera serà el Vermut Boomer del diumenge 5 de febrer al Mollet del Rec amb una degustació de fideus i galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors, acompanyada d’actuacions de música amb els èxits de la generació del Baby Boom. Aquest mateix dia, a la tarda, hi haurà la tradicional demostració de vela llatina a càrrec de l’Arjau i les passejades amb llagut per la canalla que ofereix Vent d’Estrop.  

 El programa també inclou les visites guiades a la Confraria de Pescadors “Galeres en viu” els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer per descobrir l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, el dissabte 11 de febrer s’inaugurarà l’exposició “Mestres d’Aixa de Butxaca” a la Torre del Port sobre la construcció de vaixelles de joguina i el diumenge 12 s’ha programat l’activitat familiar “L’Ona vol ser científica” amb conta contes i manualitats.   

El Mes de la Galera es clourà el diumenge 26 de febrer amb l’esmorzar de forquilla amb vinils i galeres. Es tracta de la tradicional fregida de galeres i calçots que es feia a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i que enguany s’ha traslladat a l’espai emblemàtic del Parc del Pescador per acostar-lo al centre del municipi i atraure més persones.   

L’Escola d’Hoteleria i Turisme participarà un any més a la campanya amb l’organització del XVIII concurs “De al Mar als Fogons” per a joves cuiners i cuineres, que en aquesta ocasió comptarà amb el reconegut cuiner Carles Gaig com a jurat. El dimecres 1 de febrer un grup de persones expertes seleccionarà vuit semifinalistes i el 24 de febrer es portarà a terme el concurs. De 9 a 14 hores els i les joves hauran d’elaborar les seves propostes gastronòmiques i exposar-les davant del jurat, i a les 14 hores es farà el lliurament de guardons.  

Per a activitats amb inscripció prèvia cal escriure al correu peconomica@cambrils.org o trucar al telèfon 977 794 679 de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. Per l’activitat “L’Ona vol ser científica” la inscripció prèvia es pot fer a través del museu@cambrils.org o el telèfon 977 794 528.