T.E.
31/1/2023

El projecte ‘Salou, 365 dies’, Hard Rock, els plans de sostenibilitat turística 2023 i la mobilitat del territori han estat els temes tractats.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha mantingut, aquest matí, una reunió de treball amb la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, amb qui ha tractat diversos temes d’interès per al municipi, com són la presentació del projecte “Salou 365 dies”, els plans de sostenibilitat turística 2023 i projectes i perspectives de futur.

Posteriorment a aquesta reunió, l’alcalde i la directora general han presidit una trobada amb membres del sector turístic de Salou, entre els quals hi havia representada la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT); tot el sector de l’allotjament, hotels, càmpings i apartaments; les agències de viatge, el sector comercial de Salou, PortAventura i empresaris de la restauració.

L’alcalde de Salou ha explicat que la reunió d’avui ha estat molt constructiva i positiva per la importància dels temes que s’han tractat, com el Plan Nacional de Turismo, que enguany es dedica al sol, platja i turisme blau; els projectes que es presentaran al Fons Next Generation de la propera convocatòria, que serà a partir de demà, dia 1 de febrer i fins a finals de març; la transformació de Salou en un municipi sostenible i intel·ligent; i la tasca de la desestacionalització, amb la creació dels diferents productes turístics que s’han generat durant aquesta legislatura per a Salou, dins d’una oferta molt variada, on la natura, la cultura, el patrimoni natural, la gastronomia, el shopping i el benestar són els àmbits que més valoren turistes i visitants.

Concretament, pel que fa als projectes que es presentaran als Fons Next Generation, l’alcalde s’ha referit al pàrquing soterrat, sota les vies del tren, que podria acollir places per a més de 1.000 vehicles, des del carrer Berlín. Granados ha dit que “és l’única oportunitat que tenim de dotar el centre de Salou d’un gran aparcament. Aquest pàrquing s’inclou dins d’un pla estratègic de mobilitat sostenible”.

Així mateix, Pere Granados ha exposat a la directora general de Turisme la necessitat de recursos econòmics per executar els diversos projectes de la nova línia de promoció del municipi turístic, “Salou, 365 dies”, per tal de presentar les potencialitats de la destinació durant tot l’any al mercat català, espanyol i internacional. Respecte a Hard Rock, l’alcalde li ha transmès la petició de conèixer, a través de la seva figura, la data d’aprovació del PDU.

Finalment, ha valorat molt positivament l’intercanvi d’idees, peticions i inquietuds que hi ha hagut entre els representants del sector turístic i la directora general de Turisme.

Per la seva banda, Marta Domènech ha recollit “fortament, la preocupació del sector en ple i dels municipis vinculats pel tema de Hard Rock, sobre el fet de quan es podrà desencallar el projecte i quan es podrà tenir la infraestructura”. Així mateix, ha rebut informació sobre les accions que Salou, com a municipi turístic, presentarà pels Fons Next Generation, destinades al litoral català, de sol i platja i turisme blau. Vers aquest tema, ha recordat que Catalunya destinarà 50 MEUR a la costa catalana.

Sobre infraestructures, la directora general ha rebut imputs relatius a la capacitat de fer l’aeroport de Reus més gran, ja que “la Costa Daurada necessita, constantment, l’afluència de viatgers”; i també com es pot vincular la infraestructura aeroportuària de la capital del Baix Camp amb l’aeroport de Barcelona, amb l’AVE, al Camp de Tarragona, i amb els municipis de la Costa Daurada, per tal de tenir “un turisme molt millor, més del que ja tenim, amb les infraestructures actuals”.

Sobre Hard Rock, la directora general ha explicat que el projecte no és damunt la taula de Turisme. En aquest sentit, hi ha tres informes pendents relatius a temes mediambientals i de mobilitat, així com l’aprovació del PDU.

D’altra banda, la tendència de 2023 serà a l’alça, tant pel que fa a nombre de visitants com a qualitat del mateix, tenint en compte que la despesa del turista ha augmentat un 40%, i això beneficia l’empresariat de Salou i tota la societat salouenca.

La reunió d’aquest matí ha comptat amb l’assistència de la presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Berta CabréEduard Farriol, vocal a la CEHAT i a la Confecat, i membre de la Ponència de Promoció i Governança; Joan Calvet, president de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Marc Espasa, director del Patronat Municipal de Turisme de Salou; Julio Vilaplana, president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, i membre del Consell Rector i Ponència de Promoció; Hugo Battini, empresari de l’oci nocturn, membre de la Ponència de Promoció i Governança; José Luis Túnez, president de l’Associació d’Agències de Viatge i membre del Consell Rector i Ponència de Promoció; Albert Canadell, representant de l’Associació Hotelera i membre del Consell Rector i de la Ponència de Promoció; Mireia Bové, cap de vendes de PortAventura; Àlex Savé, secretari general de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, i membre de la Ponència de Promoció; Elaine Mcparland, presidenta de l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS) i membre de la ponència de Promoció i Governança; Dani Terrats, representant de l’allotjament Turístic i membre de la Ponència de Promoció; Xavier Blasi, representant de l’allotjament turístic i membre del Consell Rector i de la Ponència de Promoció; Jordi Perera, hoteler i restaurador, membre de la Ponència de Governança; Mari Luz Pujol, directora corporativa d’Infinitum; Natàlia Bel, cap de Promoció del Patronat de Turisme de Turisme de Salou; i Elisabet Caparó, tècnica del Patronat de Turisme de Salou.