T.E.
31/1/2023

Presentació de les activitats. Foto: Reusdigital

La Casa Navàs organitzarà dotze activitats, una per mes, per commemorar el centenari de la mort de l’arquitecte que la va dissenyar. Es tracta d’una programació molt transversal que permet descobrir les múltiples facetes de Lluís Domènech i Montaner organitzada des de Casa Navàs, amb la col·laboració de diferents entitats i institucions, a més de la regidoria de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus.

D’entre tots els actes presentats destaca la festa de recreació històrica «Reus 1900. Festa Modernista», l’exposició «Lluís Domènech i Montaner. Patrimoni de la Humanitat» i dues visites guiades noves – una conduïda pel mateix «Domènech» i l’altre per la companyia de dansa Indra Dance Company-. Tot plegat culminarà amb una sorpresa final que serà desvetllada el mes de desembre.

A més, fruit de la col·laboració amb El Tomb de Reus i la Unió de Botiguers de Reus es podrà visitar la casa per 7 euros fins a al mes de juny.

Lluís Domènech i Montaner va ser una figura polièdrica; més enllà de la seva faceta més coneguda, la d’arquitecte, també va destacar per la seva vessant de polític, historiador i humanista. Justament és aquest caràcter transversal el que la Casa Navàs vol difondre amb l’extensa programació que ha presentat amb motiu de l’Any Domènech i Montaner. Una dotzena d’activitats entre les quals hi ha recreacions històriques, exposicions, visites teatralitzades, dansa, conferències, pintura i tallers.