T.E.
9/11/2020

Instal·lacions de Carburos Metálicos a Tarragona.

El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha deixat en llibertat amb càrrecs els directius de Messer i Carburos Metálicos acusats dels delictes d’estafa, falsedat i corrupció en els negocis. Dels sis arrestats, cinc han comparegut davant del jutge per videoconferència des de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Campclar (Tarragona) i s’han acollit al seu dret de no declarar, segons ha informat el TSJC. La detenció del sisè va quedar sense efecte.

El jutjat investiga una presumpta estafa milionària a la companyia subministradora d’electricitat, Endesa, per part d’aquestes dues firmes. De fet, segons diverses fonts, Endesa estudia emprendre accions legals com a perjudicada. Les actuacions judicials s’emmarquen en una investigació del jutjat d’instrucció 2 de Tarragona, que té oberta una peça separada que deriva d’una peça principal per delicte urbanístic, prevaricació i malversació, entre d’altres, i on hi ha gairebé una vintena d’investigats.

En la peça principal s’investigarien irregularitats en la concessió de llicències d’obres d’una planta de Messer al Morell l’any 2009 i una posterior ampliació el 2012.