T.E.
17/04/2020

La Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i els grups de teatre jove, han acordat realitzar la 27a edició de la Mostra de Teatre Jove del 28 d’octubre al 30 de novembre al Teatre Metropol, endarrerint una edició que en principi s’havia de celebrar d’abril a juny.

La 27a edició de la Mostra de Teatre Jove començarà el 28
d’octubre.

Degut a l’estat d’alarma i confinament, els grups de teatre jove mantenen els assajos des de casa i es manifesten connectats permanentment entre sí. Tot i així, la producció i realització de les peces teatrals a representar, pensant en els acabats finals de les obres, requereix poder comptar amb espais presencials d’assaig cuidant aspectes claus com ​l’escenografia, els temps i entreactes, l’expressió i posició corporal, la interacció grupal, el vestuari i la direcció i visió global.

Les activitats formatives amb motiu de la mostra i pel foment del teatre jove, seguiran momentàniament en línia i es preveu seguir oferint més propostes a les campanyes d’estiu i tardor.

Els grups que participaran de la propera edició de la mostra seran Meraki Teatre, grup de teatre de Lestonnac, (H)istrionis teatre, Ramé Phuart teatre, Arteliats teatre, Vis de Vanadi, Cia Theatron, Nebulosa Teatre, Aula de Teatre de la URV i Tornavís teatre. Cal afegir a aquest llistat, la participació del grup convidat la cia Escomesa d’Igualada que tancarà el cicle.

Es valora especialment, com cada any van apareixent grups i formacions teatrals de nova creació com és el cas de Ramé Phuart i cia Theatron, cosa que fa evident el valor cultural de l’activisme juvenil d’aquesta ciutat. La Mostra de Teatre Jove posa especial atenció en la promoció i acompanyament dels grups mitjançant recursos de suport i espais d’exhibició, en la producció d’obres de creació pròpia i en la composició de més de 10 grups de teatre jove amateur amb un alt grau d’implicació, dinamisme i incidència en diverses propostes culturals de la ciutat.

Darrerament, s’ha pogut veure als i les membres de les cies i grups de teatre jove en el cicle en línia SOM TEATRE JOVE www.tarragonajove.org/som-teartre-jove amb motiu del dia mundial del teatre.