T.E.
09/01/2020

El Consorci d’Aigües de Tarragona ja s’ha posat en contacte amb el Consejo Superior de Investigaciones Científicas, per començar a esbrinar, a partir d’aquest divendres, quines van ser les causes que van provocar el col·lapse estructural de la canonada principal al terme municipal de l’Ampolla el passat 3 de gener. El CAT rebrà la visita del personal del CSIC per analitzar el tram de canonada de 12 metres i de diàmetre 1600mm, que va ser substituït per poder restablir el servei.

Tal com ha assegurat el director gerent del CAT, Josep Xavier Pujol, es treballa amb diverses hipòtesis que podrien explicar el col·lapse, tot i que ha manifestat que «es tracta d’un cas atípic i estrany, tenint en compte que el període de renovació d’aquest tipus de canonades és d’aproximadament 75 anys, i aquesta en té 30». Des del CAT han volgut lloar la rapidesa a l’hora d’actuar de tots els consorciats i també la celeritat en reparar la incidència.

El CAT encarrega un estudi al CSIC per conèixer les causes del trencament de la canonada principa

Per últim, el CAT ha anunciat la intenció immediata de realitzar una diagnosi exhaustiva de l’estat de la canonada principal, des del punt de captació, a Campredó, fins a Tarragona, en un tram que comprèn 75 quilòmetres. Una mesura que ja estava planificada però que ara es vol agilitzar i avançar després del trencament que es va produir a l’Ampolla, en la que ha estat la primera gran incidència en la història del Consorci.

Una empresa americana especialitzada en aquest camp serà l’encarregada de dur a terme la diagnosi de l’estat estructural de la canonada i d’aquesta manera prevenir i evitar que situacions com la del passat 3 de gener es tornin a repetir.