P.R.

14/01/2020

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha assegurat, en un esmorzar amb la premsa organitzat per l’entitat, que el territori s’ha d’unir per fer front al repte de millorar la connectivitat ferroviària de la província després de la posada en marxa aquesta setmana de la variant Vandellòs – Tarragona del Corredor del Mediterrani. Just ha afirmat que «aconseguir-ho tots junts serà difícil però separats és impossible» i ha tornat a reclamar l’estació intermodal de l’Aeroport del Reus, de la que ha dit que seria una infraestructura que oferiria un servei a prop de 350.000 persones al territori i que donaria màxima rendibilitat.

El president de l’ens cameral ha afirmat que l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, «està actuant bé i està fent un bon paper» en el tema ferroviari, assegurant que li consta que l’Ajuntament de Reus «té la intenció de moure’s en relació amb aquesta problemàtica». En aquest sentit, Just ha conclòs que «tots porten la mateixa direcció i van tots a una».

Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, ha demanat unitat al territori per fer front al desgavell ferroviari

El president de la Cambra de Comerç reusenca també ha volgut parlar d’altres infraestructures que afecten l’economia del territori i, en aquest sentit, ha dit que segueixen reclamant el desdoblament de la N-420 per connectar el Port de Tarragona, Reus i Terol, una ruta on, ha assegurat, «les mercaderies agroalimentàries tenen molta presència i importància». Just també ha afirmat que «és una vergonya» l’estat de la línia ferroviària R-15 que uneix Riba-roja i Reus assegurant que «si els trens passen de 25 km/h, descarrilen».

Per últim, ha volgut destacar la bona feina que s’està realitzant en l’àmbit comarcal. En els darrers dies hem vist com s’ha inaugurat una delegació al Priorat, un fet que també acabarà passant a la Conca de Barberà, a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre, on precisament ahir es va engegar el primer comitè executiu juntament amb el Consell Comarcal. Just ha assegurat que «volen conèixer les necessites i les inquietuds» de cada comarca per poder oferir solucions des de l’ens cameral.