P.R.
14/02/2020

L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), que forma part de la Operation Clean Sweep (OCS) des del maig de 2019, s’ha adherit a aquesta iniciativa mundial de la indústria dels plàstics per a reduir la pèrdua de pèl·lets (microplàstics primaris) al medi ambient, segons informa la mateixa APT. Aquest programa voluntari està implantat en molts països d’Amèrica del nord, a Regne Unit i Europa. En el cas d’Espanya i per al sector de la transformació de plàstics l’adhesió a la iniciativa és a través de l’Associació Espanyola d’Industrials de Plàstics (ANAIP).

L’OCS és un programa voluntari per a la gestió responsable, amb la finalitat d’ajudar al fet que en totes les operacions en les quals es manipuli granza de plàstic, s’apliquin bones pràctiques de neteja i control de granza i aconseguir així, que no hi hagi fugides al medi ambient.

El Port de Tarragona s’ha adherit a aquesta iniciativa mundial per a reduir la pèrdua de microplàstics al medi ambient

En aquest cas, l’APT vetlla perquè les empreses que transporten pèl·lets de plàstic tinguin totes les garanties i traçabilitat del procés per assegurar que no hi ha abocaments al medi. En el cas del Port de Tarragona, aquest tipus de material és manejat per la concessionària DP World, però sempre dins de contenidors, per tant amb les màximes garanties per a la seguretat i l’entorn natural. Tret d’aquest cas, el Port ni produeix ni manipula ni disposa de pèl·lets de plàstics.