T.E.
20/01/2020

Fins a vuit ajuntaments de les Terres de l’Ebre deixaran d’ingressar en aquest 2020 una xifra que ascendeix a 1.447.601 euros i que correspon a l’IBI que fins ara pagava la concessionària Abertis per aquesta infraestructura i tots els serveis associats com peatges o àrees de servei, segons recull el Setmanari l’Ebre.

Els ajuntaments que es veuran més afectats són l’Ametlla de Mar i Ulldecona que deixaran d’ingressar 354.000 i 270.000 euros respectivament. Un altre dels municipis perjudicats és Freginals, ja que els ingressos per l’IBI (129.500 euros) representaven el 21% del pressupost de l’ajuntament.

Vuit ajuntaments de les Terres de l’Ebre es veuen afectats econòmicament per l’alliberament de l’AP-7 (foto Transporteprofesional)

Aquest fet provocarà que els diferents ajuntaments hagin de prendre mesures per intentar compensar aquesta pèrdua. En el cas d’Ulldecona, l’alcaldessa, Núria Ventura, anuncia que es deixaran de fer inversions amb recursos propis. Una mesura que també s’aplicarà al Perelló, que deixarà de recaptar 97.000 euros anuals. Mateixa xifra que deixarà de rebre l’Ajuntament de Camarles.

A l’Ampolla, on Abertis pagava 197.000 euros, l’ajuntament s’ha vist obligat a incrementar un 11% l’IBI en aquest 2020. A l’Aldea, el seu alcalde, creu que per compensar la pèrdua de 190.000 euros que patirà el municipi, la solució no és incrementar els impostos mentre que a Amposta, el seu batlle, Adam Tomàs, reclama alguna mesura de compensació per part de l’Estat dels 145.000 euros que deixarà d’ingressar la capital del Montsià.

Per últim, a l’Ametlla de Mar, el municipi més afectat, l’alcalde, Jordi Gaseni, reconeix que aquesta pèrdua suposarà una dificultat econòmica per l’ajuntament però assegura que els serveis més importants estan garantits.