T.E.
20/04/2020

La inversión permetrà adquirir un Microscopi Electrònic de Transmissió d’alta resolució que completarà la Plataforma NanoCATSUD i es situarà al Servei de Recursos Científics i Tècnics (SRCiT) de la URV, al campus Sescelades.

El Govern català, per mitjà de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, ha seleccionat la Plataforma NanoCATSUD dins els set projectes de creació, construcció, adquisició i millora d’equipaments i plataformes científiques i tecnològiques per al seu finançament amb fons europeus.

La inversió total, segons explica la pròpia URV, representarà 6.961.000 euros de cofinançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) sobre una inversió total de més de 18 milions d’euros, que es destina a iniciatives col·laboratives construïdes i presentades per un total de 25 de centres de recerca, grans infraestructures científiques, universitats i agents de recerca del sistema de coneixement català.

En concret, el projecte que tindrà com a beneficiària la URV i a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i el centre tecnològic Eurecat com a entitats participants, tindrà un cost de 1.299.000 euros, dels quals se subvencionaran 649.500 euros a través del fons FEDER.

Aquesta inversió serà per a comprar un Microscopi Electrònic de Transmissió que se situarà al Servei de Recursos Científics i Tècnics (SRCiT) de la URV –al campus Sescelades- i que completarà la Plataforma NanoCATSUD.

La missió de la plataforma NanoCATSUD és posar a disposició de la comunitat científica i dels professionals les infraestructures més avançades en l’escala nanomètrica. El seu desplegament impulsa la recerca, consolidant línies d’investigació existents, obrint línies emergents i augmentant la internacionalització i especialització. A més, consolida la col·laboració de les principals entitats responsables de la recerca i de la transferència del territori i millora la col·laboració per la innovació amb el teixit industrial existent.