T.E.
21/01/2020

Els alcaldes de Tarragona, Reus, Perafort, La Pobla de Mafumet i El Morell, han participat en la reunió convocada per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) amb els alcaldes del territori.

“Hem acordat fer un front comú per reclamar que la gestió de les emergències torni al territori”, ha manifestat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. El batlle recorda que fins al 2007 funcionava el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) i es va decidir integrar-lo dins el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) i “és un error, ningú coneix millor el que passa aquí que la gent del territori”.

Els alcaldes reclamen que la gestió de les emergències retorni al territori

L’alcalde de Tarragona ha explicat que la reunió també ha servit per exposar que l’explosió a l’empresa IQOXE “posa en crisi la imatge del sector. Les empreses que tenen més trajectòria en seguretat han de ser capaces d’estendre a tot el sector aquests estàndards de seguretat”. Ricomà insta a les empreses del sector químic a revisar aquestes competències. I afegeix: “Com totes les empreses han de ser capaces de garantir aquesta seguretat”.

L’alcalde de Tarragona també ha insistit que “tots els alcaldes hem coincidit que les sirenes s’haurien d’haver activat des del minut 1. Preventivament haurien d’haver sonat”. Finalment, Pau Ricomà ha recordat que “calen sistemes més moderns i efectius de comunicació amb la població, com és el dels missatges SMS als telèfons mòbils”.