La Diputació de Tarragona implantarà la fibra òptica en municipis més petits.

T.E.
21/12/2020

La Diputació de Tarragona ha aprovat per unanimitat, en el ple d’aquest divendres al matí, el desplegament de la fibra òptica a través de la seva xarxa de carreteres. L’ens supramunicipal dona així llum verda al conveni amb la Generalitat per tal que pugui estendre la infraestructura i fer arribar Internet d’alta velocitat als municipis més petits, que arrosseguen problemes de connectivitat. El conveni se signarà el pròxim dilluns, amb l’assistència del conseller Jordi Puigneró, i d’un centenar d’alcaldes de manera telemàtica.

El convenir per la implantació de la fibra òptica en els municipis petits serà en el període 2021-2024, amb una inversió conjunta de 23 milions d’euros.

Durant el plenari d’aquest divendres també s’ha donat compte de seguir mantenint suspès el contracte d’arrendament de la Tàrraco Arena Plaça (TAP) amb l’empresa que explota l’activitat, de manera que la institució continua tenint el control de les instal·lacions per l’emergència sanitària. El ple ha aprovat retardar la data de finalització de l’adequació del contracte fins que es reactivi l’activitat cultural.