President d’Unió de Botiguers de Reus.

 

CRISTINA VALLS
11/03/2019

 

Un cop passades les rebaixes, quines sensacions teniu des d’Unió de Botiguers? El nombre de vendes respecte a l’any passat ha estat inferior o superior?

Hi ha una crisi estructural de consum a la ciutat i, en part, ve provocada per la dispersió de l’oferta arran de l’arribada de la Fira Centre Comercial, ja fa uns anys. La gent coneix totes les dates en les quals es fan rebaixes i l’efecte sorpresa ha minvat.

 

President d’Unió de Botiguers de Reus, Àlfred Pitarch

 

També aneu participant en la campanya comercial que va fent el Tomb de Reus de ‘Les botigues al carrer’. Com està sent l’experiència?

Molt bona, la trobem necessària. Malgrat que les vendes són una mica fluixes, esdevé una cita ja força consolidada i que la gent espera amb il·lusió. S’hi troben oportunitats interessants i peces de saldo. Un dels avantatges per part dels comerços és que alliberen l’estoc per tal de tornar reposar amb gènere nou.

 

Quina radiografia faria de la ciutat com a representant d’Unió de Botiguers? Per quina situació està passant Reus, amb la rotació de comerços que la caracteritza?

Tant als voltants com al nucli de la ciutat veiem molts comerços que tanquen i està sent duríssim. El moviment és inevitable i les necessitats de cada petit empresari van canviant, però el cert és que el sector s’està precaritzant i, en certa manera, ens estem acostumant. Certament, la botiga online t’obliga a adaptar-te. També s’utilitza com a una plataforma postvenda, però en molts comerços aquesta dimensió digital no té cabuda, sigui perquè no saben per on començar o perquè no sabem com diferenciar-se.

 

Deixant de banda l’àmbit comercial, també van participar en la realització de la jornada informativa de recollida selectiva, tot defensant la minimització de residus comercials, com ara el cartró. Aquesta aposta està donant fruits?

Si. Tot el que beneficiï el medi ambient és positiu i els comerços generem molts residus. Molts ja no depenen del consumidor final, sinó de les pròpies fàbriques. Fer un estalvi en la utilització d’envasos, ens ajuda a crear un ambient més sostenible i frenar el seu impacte. Hem de ser corresponsables i encara hi ha molta feina a fer.

 

Gairebé farà un any des que Unió de Botiguers va promoure l’accés als gossos als establiments associats amb més de 80 botigues col·laboradores. Com acolliu aquesta resposta a l’agrupació?

Seguim treballant per generar una millor experiència als clients dins els comerços. Tot són valors afegits. És a dir, com més còmodes estiguin, més proclius seran de tornar a l’establiment. D’altra banda, s’habiliten també espais pensats per a les famílies, com aquelles zones d’alletament per a dones i nadons. Tot plegat, són complements que ens ajuden a empatitzar amb els nostres clients.