President de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre

T.E.
23/05/2022

Segons molts indicadors es presenta una molt bona temporada turística  a la Costa Daurada. No s’arribarà  a les xifres del 2019?

No ho creiem, s’ha de tenir en compte que el 2019 tots els mercats, tant nacional com internacionals estaven totalment operatius. Aquest any, cal tenir present que el mercat rus i ucraïnès que tenien un pes específic no vindran. Sabent que 2019 va ser un any excepcional que millorava els precedents, crec que el sector turístic estarà molt satisfet si s’aconsegueixen xifres similars a les de 2017 o 2018.

Fins a quin punt és perjudicial l’avançament del calendari escolar?

Bé, és una setmana que tradicionalment era molt bona, en la que el clima encara és magnífic. Personalment, sempre he considerat el mes de setembre com un dels millors períodes per gaudir de la Costa Daurada, que ens retallin una de les millors setmanes abans de l’inici escolar no beneficia gens a la desestacionalització que tant busquem.

En tot cas, algunes plataformes de reserves turístiques, especialitzades en apartaments, han fet revifar la demanda.

Diguem que l’han revitalitzat després de l’aturada, però aquesta és una tendència que ja ve d’anys enrere quan aquestes plataformes van aconseguir que disminuís la touroperació tradicional, el mercat operatiu és molt canviant.

L’intrusisme és un dels grans mals del sector. Que li demana a l’Administració per minvar aquesta situació?

És la nostra eterna lluita. Demanar? Que facin bé la seva feina i dediquin els recursos i mitjans adequats per eliminar la competència deslleial i l’intrusisme. No li veig una altra solució perquè totes les associacions ja col·laborem amb l’administració i denunciem els casos que coneixem.

A la Costa Daurada i Terres de l’Ebre podem parlar d’una oferta d’apartaments turístics superior a les 10.000 unitats. L’oferta va paral·lela  a la demanda?

És una pregunta molt complexa de contestar. Un dels grans problemes del turisme de litoral és l’estacionalitat. La demanda pot ser molt superior a l’oferta en temporades altes i l’oferta és clarament molt menor en la temporada baixa, precisament per la falta de demanda.