Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Josep Gallofré
23/02/2021

El teixit comercial i empresarial de Cambrils es troba en un moment complicat a causa de la pandèmia. Entre els reptes d’ Oliver Klein al capdavant de la regidoria s’hi troba, doncs, la reactivació econòmica del municipi mitjançant diverses iniciatives com el market place ‘Cambrils Comerç’, les ajudes directes a negocis afectats o els ‘Bons Cambrils’. Pel que fa a l’hostaleria i la restauració el regidor aposta per noves promocions que situïn Cambrils al capdavant del mapa gastronòmic i turístic català.

Els establiments afectats per la pandèmia ja han rebut els ajuts directes anunciats?

La primera onada d’ajudes directes es van resoldre fa un mes i ara s’estan atorgant i comunicant als interessats, per passar immediatament després a la darrera fase d’execució del seu pagament en cada cas. En aquest sentit cal destacar que ja hem anunciat una segona convocatòria d’ajudes directes als establiments afectats per la Covid-19 de 200.000 euros més. La idea és que diferents establiments de diversos sectors de l’economia cambrilenca es puguin incloure i beneficiar-se d’aquestes ajudes.

Quina primera valoració fa de la plataforma de venda en línia ‘Cambrils Comerç’?

La plataforma de venda en línia funciona com a Market Place digital i dóna la possibilitat al comerç cambrilenc d’entrar decididament al món de les noves tecnologies. Es fa mitjançant un producte igualment cent per cent local. La iniciativa està recolzada directament per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils que es compromet a dinamitzar-la mensualment amb diferents campanyes promocionals. D’aquesta manera podrem ser competitius amb el públic de proximitat, però també amb el més llunyà, així com funcionar les 24 hores dels 365 dies de l’any, ininterrompudament.

Quines accions tenen previstes per la recuperació econòmica del municipi?

A banda de les dues convocatòries d’ajudes directes per un valor de 400.000 euros, i el market place anunciat sota la marca única de ‘Cambrils Comerç’, que engloba tot el comerç cambrilenc, la primera actuació que vàrem posar en funcionament una vegada anunciada la pandèmia va ser la campanya publicitària de proximitat -«Estimo Cambrils, Compro a Cambrils-. Aquesta s’ha mantingut ferma fins a finals del 2020 i en aquest moment l’estem redissenyant per donar-li igualment continuïtat. També en les ordenances fiscals d’enguany, com va passar en el curs anterior, posarem en marxa exempcions i ajornaments en el calendari fiscal del contribuent. La notícia actual més esperada, però, ha estat l’anunci de la posada en funcionament de la injecció de 200.000 euros més en consum directe als establiments locals mitjançant els anomenats ‘Bons Cambrils’, que podran adquirir tant els cambrilencs com els visitants de la nostra població abans d’aquest estiu.

Quin paper ha de jugar el turisme en aquesta recuperació?

El sector turístic representa un tant per cent molt elevat de la riquesa i l’ocupació de Cambrils. És per això que ha estat també el públic objectiu de les polítiques endegades des del consistori, siguin directes o indirectes. La interlocució amb els seus representants ha estat molt important per realitzar un millor enfocament de la crisi actual i plantejar solucions sostenibles en el temps. Pel que fa als mercats emissors de turistes s’ha mantingut igualment la inversió per donar a conèixer la nostra destinació i l’aposta per la qualitat i el saber fer.

En quina salut es troba el sector de l’hostaleria cambrilenc? Han plantejat algun tipus d’ajuda i promoció?

Igualment, el sector de l’hostaleria de Cambrils s’ha beneficiat tant de les ajudes econòmiques directes i també quedarà inserit dins dels establiments participants en la primera campanya dels ‘Bons Cambrils’ d’aquesta primavera. Alguns esdeveniments gastronòmics de primer ordre s’han hagut d’ajornar a causa de les recomanacions sanitàries, però es pretén reinvertir els diners estalviats en aquest cas per a noves promocions que facin recordar que Cambrils és una de les capitals gastronòmiques indiscutibles de Catalunya.