Director de la Firagost

T.E.
16/07/2018

 

Quins són els reptes que heu assolit per aquesta propera edició? És una cita d’allò més consolidada i amb la qual any rere any s’ha d’innovar. 
El vertader repte és aconseguir l’èxit tant amb els expositors com en el nombre de visitants, que tots s’hi trobin a gust i que no hi hagi cap contratemps.

 

 

Director de la Firagost, Antonio Bastús

 

Veurem un any més tot tipus de fruites del camp, maquinària agrícola, exposicions de bonsais, mostres de cervesa i una pila de procediments artesanals. Quines són les novetats d’enguany?
Veurem el mateix de cada any, no manca res. Dintre de cada espai es millora i s’aporten novetats. N’és un bon exemple en el terreny de la maquinària, un nou expositor que presenta solucions per modernitzar la gestió del camp, on aprofitant la facilitat de aporta la connectivitat i-Cloud, exhibirà un sistema de monitorització de rec o posada en funcionament de diversitat d’equipaments i també un sistema d’anàlisi de vídeo i visió d’alta resolució amb drons que permeten entre altres funcions fer un mostreig d’explotacions agrícoles. Les novetats també les trobarem amb les conferències que es faran durant la celebració.

 

Són 64 edicions ja, quin és el secret per mantenir una cita d’aquesta naturalesa a través dels anys? 
És un miracle, segons els tècnics d’altres fires. Fer un Firagost en dimarts i dimecres i aconseguir l’èxit any rere any és tot un assoliment. No ens podem queixar.

 

Pel que fa a les xifres, quantes persones s’han implicat en l’organització de la iniciativa i quantes esperen rebre de públic?
En l’organització, hi ha un equip de gent que la feina de preparar tendals i taules. Pel que fa a la il·luminació, va a càrrec de l’Ajuntament de Valls. D’altra banda, des de la Cambra de Comerç hi ha un treball important de preparació: dos mesos abans tres persones comencen a fer gestions i durant els dos dies comptem amb 20 persones voluntàries, sense ànim de lucre. Enguany esperem rebre més de 100.000 visitants i aproximadament 300 expositors.

 

A nivell personal i rere bastidors, quina experiència en té del gran esdeveniment i què creu que suposa pels habitants de Valls?
L’experiència que en tinc és molt satisfactòria. Crec que fem un bon servei perquè els expositors puguin presentar els seus productes que preparen durant l’any. A més, els habitants de Valls tenen dos dies per gaudir plenament del carrer i fer les seves compres que repeteixen any rere any. L’agost és un mes de vacances i viatges, tot i que tothom s’espera que passi el Firagost, que aprofitar a buscar tot el que necessiten.