President de l’Agrupació Càmpings Tarragona Ciutat
CRISTINA VALLS
22/05/2019
Porta prop de quatre anys a l’Agrupació Càmpings Tarragona Ciutat. Quin balanç en faria de l’activitat?
L’activitat es troba en un bon moment quant a la demanda de turistes, que veuen en els càmpings –i de forma particular en els de Tarragona–, uns establiments ideals per passar les vacances en família: en plena natura, a prop de la platja i, tot això, cada cop amb un major confort. El sector ha tingut un creixement sostingut, del 3 al 4% anuals en els últims exercicis.
D’altra banda, el sector del càmping és el principal d’àmbit turístic de la ciutat pel que fa al nombre de pernoctacions, (entre el 60 i el 70% del total) i capacitat d’allotjament. També pel que es refereix al nombre de treballadors és el sector turístic que més feina ofereix.

President de l’Agrupació Càmpings Tarragona Ciutat, Agustí Peyra.
El concepte del turisme al càmping ha evolucionat molt amb el temps. Per exemple, amb el factor de la temporalitat. Digui la seva i expliqui, per exemple, les innovacions al càmping Las Palmeras.
L’activitat de càmping és molt dinàmica i el sector ha experimentat una forta transformació en els últims anys, degut –entre d’altres coses– a la irrupció de nous allotjaments com els mòbil-homes, els bungalows i també de les tendes ‘glamping’. Aquest fet, ha ajudat a allargar considerablement la temporada.
També ha tingut lloc una inversió constant en equipaments de lleure, instal·lacions esportives, sostenibilitat i medi ambient. A Tarragona, existeix una concertació important de càmpings que estan fent un gran esforç per modernitzar-se i per ser una referència a nivell europeu. Això sí, cal que les administracions els ajudin amb les inversions, d’allò més necessàries per mantenir la qualitat en l’experiència.
Un dels objectius de l’entitat a la qual representa és posar en valor el turisme de càmping a l’economia tarragonina i del territori. Quines accions/projectes han posat en marxa per fer-ho palès? Se senten prou recolzats amb la administració pública? Per què és necessària la presència d’una associació d’aquesta naturalesa?
De cara a posar en relleu la importància del nostre sector, estem preparant un estudi conjunt amb la Universitat Rovira i Virgili, per poder recollir el pes real dels càmpings en l’economia de Tarragona. Creiem que és important que la societat civil i les administracions coneguin aquestes dades a l’hora de prendre decisions que afectin al sector.
Hem rebut suports importants, especialment de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament on l’actual Consellera, Inmaculada Rodríguez, ha mostrat contínuament el seu suport al sector. Voldríem estendre cap a altres àrees del consistori les problemàtiques que ens afecten, com també la trobada de solucions que assegurin la viabilitat futura dels nostres negocis. A més, participem en moltes activitats de la ciutat com Tàrraco Viva, Santa Tecla, jornades Medi ambientals, etc.
Quins projectes tenen sobre la taula a l’Agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat? Han quedat de pendents? (modernització, impuls, etc.).
Aquest any celebrem deu anys de la fundació de l’Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat Sobre la taula tenim l’aprovació definitiva de la modificació del POUM i la tramitació dels Plans especials dels càmpings, eines essencials pel nostre desenvolupament. Ha quedat pendent (i queda per resoldre) la nostra demanda per un desviament del trànsit ferroviari de mercaderies cap a l’interior, fet que no només afecta el turisme, si no a altres sectors de la ciutat.
Cap a on anem? Com es perfila el futur dels càmpings de la zona i fins a on voleu arribar?
Volem uns càmpings que siguin referència a nivell europeu en turisme familiar i en sostenibilitat des del punt de vista mediambiental. La competència és molt forta amb països com França, Itàlia i Croàcia. Necessitem instal·lacions de màxim nivell, que ens permetin competir i potser desenvolupar altres àmbits com el turisme esportiu.