Presidenta de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (FECOTUR)

 

CRISITNA VALLS
28/01/2019

 

Des de FECOTUR, fa anys que impulseu i promocioneu els vostres associats per tal que els seus negocis tinguin visibilitat. Quina creieu que és la radiografia actual dels comerços i restaurants associats de l’entitat? 

L’assessorament que reben els nostres associats és la màxima en el marc de les nostres possibilitats. Per això, reben diferents cursos de formació per aconseguir que el seu públic objectiu passi a ser client, tant en el cas del comerç offline, com l’online.

En tot cas, les associacions a curt termini, passaran a aglutinar totes les necessitats, tant jurídiques com econòmiques i de màrqueting, etc., entre moltes altres. Tot el que una empresa pugui necessitar en el seu dia a dia, en definitiva.

 

Presidenta de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (FECOTUR), Estela Alcalà

 

A mitjans de l’any passat vau impulsar uns tallers adreçats al sector de l’hostaleria i el comerç. Quina va ser la rebuda? 

Estem molt contents amb la resposta rebuda, tant per part dels comerciants com dels restauradors. Amb els cursos de pinxos i tapes per una banda, i d’aparadors i paqueteria d’una altra, ens hem esforçat en buscar la professionalització dels diferents sectors. El resultat va ser positiu i, com tots els anys, la participació és màxima.

 

Un dels eixos als quals doneu més importància a FECOTUR és la presència del negoci a l’àmbit digital, un tret que potencieu molt a través de cursos de formació. Quins projectes relacionats amb l’àmbit teniu engegats o teniu sobre la taula per dur a terme en un futur? 

Vam posar en marxa l’anomenat Market Place de Deltebre, per posar un exemple, amb vuit establiments adherits al projecte en un principi. Malgrat tot, esperem tenir-ne molts més a mesura que passi el temps. El començament de qualsevol comerç online té les seves dificultats, però la perseverança i dedicació al projecte ens pot portar a fites importants.

Creiem que el món està canviant molt ràpid i el petit comerç ho ha de fer també. Amb el Market Place, els comerços aconseguiran arribar a més consumidors. Serà com tenir el comerç obert les 24 hores del dia.

 

Quants associats teniu i de quina procedència ara mateix? 

A dia d’avui tenim 130 associats i de diferents sectors: automoció, alimentació, serveis, turisme, restauració, etc. Volem augmentar el nombre de socis per poder fer una federació més gran i forta.

 

Quins objectius teniu per aquest any nou? 

De propostes per aquest any 2019 en tenim diverses: Volem endegar els “Jocs del Comerç” a nivell de tot el territori Ebrenc, on podrem descobrir els tres millors restaurants de tapes del Delta de l’Ebre, tot aprofitant el curs de tapes que estem fent amb productes de proximitat.