Jordi Salvat
08/11/2021

En gairebé un any, Studentsboost ha aconseguit un volum d’empreses important a Catalunya i també a Madrid.

Studentsboost neix d’un viatge en tren el 2019. Concretament de l’Imagine Express, un concurs d’innovació  impulsat per l’emprenedor Xavier Verdaguer, en què Fèlix Gol hi va participar el 2019. Van ser tres dies que va formar part d’un equip de tres persones i un mentor que van viatjar de Barcelona i París en el transcurs del qual havien de desenvolupar una idea de negoci. D’aquí va sortir la idea de crear un punt de trobada per connectar empreses i estudiants que haguessin de fer el treball final de grau i de màster. La resta de membres de l’equip finalment no els va interessar el projecte i Gol va decidir tirar-lo endavant sol.

El primer intent de crear l’empresa va quedar aturat per la Covid-19, però a finals de l’estiu de 2020 va començar a moure-ho un altre cop i va iniciar contactes amb empreses i institucions educatives. “Vaig trobar que els professors tutors de treballs es mostraven molt interessats en la meva idea, però costava molt arribar a acords amb les direccions de les universitats i escoles. Per això he decidit reformular la idea de negoci i per estar a la plataforma només paguen les empreses i és gratuït per les institucions educatives”, explica Gol.

Félix Gol és de Vilafranca del Penedès, però ja fa uns mesos que s’ha establert definitivament a Reus, i des de Redessa-1 impulsa Studentsboost i ho ha fet amb el suport des de fa uns mesos de StartSud, una plataforma de creació, acceleració i promoció de startups amb seu a Reus. “El canvi des que treballo amb ells ha estat brutal. Em sento més acompanyat i la feina que fan no té preu. M’han obert moltes portes i m’han ajudat al desenvolupament de la meva empresa”, explica. Un d’aquests contactes ha estat, per exemple, la Cambra de Reus.

Com arriba Gol a l’emprenedoria? Va començar a estudiar Ciències Polítiques i a quart curs va decidir començar Psicologia, un grau que encara està estudiant i, al mateix temps, treballa al departament de Recursos Humans d’una empresa mentre l’start up que ha creat encara no és rendible. Els darrers mesos ha hagut de reduir les hores que hi dedica a l’empresa d’on és assalariat. “Arribo a l’emprenedoria amb 24 anys i el que he vist és que, com a emprenedor, la vida és més àmplia i enriquidora. Aprens moltíssim i et dona uns valors”, afirma Gol.

A Studentsboost, treballen amb ell dues persones: una dedicada al màrqueting i uns segona al desenvolupament tecnològic. Aquest mes d’octubre afrontarà la primera ronda de finançament i espera trobar inversors per donar un impuls definitiu al seu projecte.

Analitzant la competència, considera que el seu projecte es diferencia d’empreses que poden fer una feina semblant. Assenyala que a Barcelona hi ha una empresa que fa el mateix que Studentsboost, però està més centrada en l’àmbit internacional, amb poc volum de negoci a l’estat. N’hi ha una altra que opera a l’estat, però se centra més en l’àmbit del desenvolupament sostenible i es basa sobretot en el voluntariat. En gairebé un any, Studentsboost ha aconseguit un volum d’empreses important a Catalunya i també a Madrid, una bona base per tirar endavant el projecte un cop rebi una important injecció econòmica a través de l’imminent ronda de finançament.

Any de constitució: 2020

Sector: tecnològic

Número de treballadors: 3