Jordi Salvat
10/02/2022

El projecte empresarial ja ha rebut dos premis tot i la curta trajectòria.

En Sergi Ferran i l’Aitor Susaño són dos amics que van decidir fa dos anys iniciar un nou projecte empresarial, Biodrops SL, amb l’objectiu de desenvolupar una idea de negoci: amenities 100% biodegrables i ecològics per a hotels. Tots dos tenien experiència empresarial prèvia. Susaño, que és tarragoní, produïa capsules monodosis d’oli d’oliva, mentre Ferran, que és cambrilenc, estava més dedicat al sector de lleure i atraccions infantils.

Com ja tenien experiència en el món empresarial aquest aspecte no els va costar gaire crear una societat per tirar endavant la idea empresarial. La principal dificultat amb què es van trobar va ser el desenvolupament dels productes que volien oferir i van tardar dos anys en aconseguir-ho després de parlar amb deu laboratoris diferents. “No ha estat fàcil perquè el nostre producte no havia de tenir aigua, cosa que no existia en el mercat, però finalment ho vam aconseguir amb un laboratori del territori seguint les nostres directrius”, explica Ferran.

El desembre de 2021 Biodrops va llençar al mercat, amb la marca I Disappear, tres productes diferents –gel, xampú i loció corporal-, que produeixen a Constantí, en monodosis de 10 mil·lilitres en envàs orgànic de cosmètics com alternativa el plàstic, amb una obertura intuïtiva i efectiva. I ja han aconseguit les primeres comandes. Ara estan treballant per oferir un quart producte: una pasta de dents.

“El nostre mercat és la península i tenim clients a Barcelona, Andorra i Segòvia i també hem fet contactes amb establiments d’altres localitats, com és el cas de Salou”, comenta l’emprenedor cambrilenc. Recentment han incorporat dos comercials per poder aconseguir més clients entre hotels, allotjaments rurals i apartaments turístics.

El sistema de Biodrops és únic al món i ha aconseguit molt bona acollida perquè no produeix residus plàstics. És un producte orgànic, biodegradable i sostenible. El projecte empresarial ja ha rebut dos premis tot i la curta trajectòria: el Premi millor projecte empresarial pel CETT i la Universitat de Barcelona i un altre en la categoria d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat dels premis Emprèn Impulsa que organitza la Diputació de Tarragona. Ha estat un impuls més per tirar endavant aquest projecte empresarial innovador i compromès amb la sostenibilitat.

Any de constitució: 2021

Sector: cosmètics

Número de treballadors: 2