Jordi Salvat
12/05/2022
All Skinwear és una marca de moda 100% inclusiva que vol trencar els clixés i estereotips de gènere. Darrera les l’empresa estan una vendrellenca i una barcelonina, Mireia Palomeque i la Maria Cabré, que es van conèixer treballant a l’start-up de moda Zatro. La primera estava al departament de disseny gràfic i la segona al de producte. Després, van emprendre camins professionals diferents, però van mantenir el contacte i, durant el confinament a causa de la Covid-19, van començar a desenvolupar la seva idea de negoci. “La idea sorgeix d’un projecte acadèmic meu que s’havia quedat pendent de desenvolupar-la i trobar el millor equip per fer-ho. Amb el confinament, vam parlar de fer-lo realitat i vam començar a treballar els valors i quina forma tindria aquest projecte”, explica Palomeque.
“El projecte pretén donar suport a un moviment que cada cop és més gran i visible i ser un altaveu d’unes problemàtiques i unes minoritats que poc a poc anirem normalitzant i aconseguirem que hi hagi més igualtat social en aquest sentit”, apunta Cabré. A principis de 2021 van començar a desenvolupar les col·leccions i el setembre passat van rebre la primera col·lecció de All Skinwear, amb la filosofia d’estar destinada “a tots els cossos i tots els gèneres, desafiant les normes de gènere adaptant els seus patrons a les diverses identitats.” També cuiden molt la comoditat i els detalls. A l’hora d’elaborar les seves col·leccions, aposten per matèries primeres i producció estatals per potenciar la indústria tèxtil local i aconseguir treballar d’una forma eficient i molt ràpida i, al mateix temps, reduir l’empremta de carboni. Els seus canals de venda són tres: venda física en botigues, venda on-line a través de la seva web www.allskinwear.com i les pop-up stores.
Des de llavors ja han realitzat les primeres vendes. A Barcelona es troben els seus productes en botigues físiques i on-line estan aconseguint molt bons resultats a Berlin i Helsinki. “Preveiem que aquestes serien ciutats clau per a nosaltres. Quan vam començar a fer publicitat on-line ens vam centrar en les ciutats europees més importants, però les principals vendes ens van arribar de Helsinki i Berlin i vam decidir centrar-nos en aquestes ciutats, ja que està clar que funcionen”, assenyala Palomeque, que afegeix que preveuen durant aquest any estar físicament a en aquestes dues capitals europees, ja sigui en botigues on es pugui trobar el seu producte o fent alguna pop-up store: “Hem de mirar quina estratègia és millor i això ho anem validant amb la prova-error, amb l’objectiu de tenir la primera botiga física a Barcelona el 2023.” Actualment tenen una peita oficina a Coma-ruga (El Vendrell) que els serveix de magatzem i de showroom, però no hi fan venda al públic.
“El nostre públic a les grans ciutats europees i mundials, té entre 25 i 35 anys, els interessa l’art, la cultura i les xarxes socials. A més a més té aquest empoderament i estima personal pel seu cos i per canviar la societat”, assenyala Cabré, que destaca que “la principal dificultat és explicar el projecte i fer-lo entendre bé a tothom.” De vegades s’enfoca que és un projecte destinat únicament a persones no binàries o trans i no. All Skinwear és un projecte per a tothom i per intentar canviar la societat”, afirma. Un altre problema el tenen amb la publicitat on-line, ja que el nivell d’imatges que fan servir, amb roba interior i cossos, és un handicap important a causa de les normes de xarxes socials com Facebook.
Palomeque apunta el finançament com un altre obstacle que han trobat. “Estem fen una gran tasca de recerca de finançament. Els inversors i bussiness angels ens demanen unes mètriques i les hem d’aconseguir mitjançant finançament que no tenim. És una roda. Hem de trobar l’inversor perfecte que cregui en la idea, que entengui el projecte, entengui que necessitem una inversió per arribar a aquestes mètriques. Esperem trobar-lo aviat”, afirma. Per això assisteixen a fòrums d’inversió i al primer que van anar van trobar un inversor. Ara ens en cal un altre de més important.
Han aconseguit que revistes importants de moda com Vogue o Vein parlin de la seva marca i ho consideren un pas important. L’objectiu d’All Skinwear aquest 2022 és arribar als 400.000 euros de facturació i el 2023 situar-se en 1.000.000 euros. Per això ara estan cercant un inversor que aporti 200.000 euros que els invertirien bàsicament en publicitat per internet.
Any de constitució: 2021 Sector: moda Número de treballadores: 2 Facturació al 2021: 10.000 euros (previsió 2022: 400.000 euros)