JORDI SALVAT
29/04/2019

 

Miquel Antolín, Mireia Trepat i Joan Miralles són tres joves enginyers químics de Reus formats a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona que van cursar la mateixa promoció, van acabar la carrera d’Enginyeria Química als 23 anys i van començar a treballar en el sector químic. No obstant això, no van trigar a adonar-se que els seus treballs no els acabaven d’omplir i que volien muntar una negoci propi. Va començar la recerca i un procés creatiu que els va fer avaluar més de deu idees de negoci fins que van trobar i van definir la seva visió: revolucionar el sector de la cosmètica. Així va néixer Freshly Cosmetics, que comercialitza cosmètics elaborats només a partir de productes naturals i sense tòxics.

 

Actualment Freshly Costmetics compta amb un equip de més de 50 persones entre oficines i centre logístic.

 

“Els primers laboratoris que visitàvem reien de nosaltres, per la nostra edat i pel desconeixement total del sector. Però érem com una esponja i en cada visita milloràvem. Va ser l’últim laboratori que vam visitar a Barcelona el que més capacitat i més compromès es va mostrar amb el projecte”, explica Miquel Antolín. Actualment Freshly Costmetics compta amb un equip de més de 50 persones entre oficines i centre logístic. Des de la seva fundació el 2015 han crescut molt ràpid -els dos primers anys van assolir creixements del 400%-. “Estem ampliant la plantilla amb un equip jove, lliurat i motivat per aconseguir els objectius i reptes que estan per venir per seguir revolucionant el sector de la cosmètica”, afirma Antolín.

 

Comercialitza cosmètics elaborats només a partir de productes naturals i sense tòxics.

 

Freshly Cosmetics va començar amb cinc productes i han anat augmentant referències al mercat, aconseguint un total de 32 referències a la venda. Per a aquest nou any preveu llançar set noves referències ampliant les línies de capil·lar, facial i corporal. Entre els seus productes hi ha cremes hidratants, sèrums detox i antioxidants, productes capil·lars, cosmètica antiedat o tractaments per a ungles i mans. Escoltant les demandes dels seus clients, a l’octubre de 2017 van llançar Freshly Kids, la línia 100% natural per a bebès i nens i en 2018 llancem la marca Identy Beauty, maquillatge natural amb els mateixos valors de Freshly Cosmetics: saludable, toxic-free,vegan i cruelty-free. Els emprenedors que han creat ll’empresa són els responsables de la recerca dels ingredients i de l’I+D, mentre que la producció dels productes la subcontracten.

A principis de 2017 Freshly Cosmetics va donar el salt al mercat europeu, on ja compta amb presència a Portugal, Itàlia i Regne Unit, entre altres països. Aquest 2019 reforçaran l’estratègia internacional i volen ampliar els mercats objectiu i realitzar un primer tempteig a França. Dins dels projectes d’aquest any es troba l’obertura de la tenda física a Barcelona que tindrà lloc a la tardor, el salt de l’on-line a peu de carrer. En 2019 l’empresa es proposa arribar als 12 milions d’euros, triplicant l’objectiu de facturació de 2018.

 

Empresa: Freshly Cosmetics
Any de constitució: 2015
Sector: cosmètica
Número de treballadors: 50
Facturació al 2018: 4 milions d’euros