Director Consultor del grup BNI Negocis de Tarragona

Sent membre de grup de BNI Equip Barcelona des de març del 2019, José Luis Romeo s’ha convertit en Director Consultor del grup a Tarragona, una xarxa que compta actualment amb uns cinquanta empresaris de la zona adherits per crear eines de suport pels seus negocis.

José Luis Romeo mostra BNI com una xarxa de recolzament entre empresaris

– Què aporta BNI als empresaris tarragonins que s’hi vulguin adherir?

BNI aporta una eina de màrqueting  de recomanacions boca a boca estructurada, professional, que funciona, i que fa augmentar la xifra de negoci de les seves empreses. També aporta aprenentatge amb formacions i benchmarking  i permet a l’empresari augmentar la seva xarxa de recolzament i influència.

BNI ofereix als seus membres drets exclusius de màrqueting, ja que cada membre bloqueja la seva activitat i dintre del grup no hi  pot haver dues persones amb la mateixa activitat professional. Tots els membres del grup treballen com a un equip de màrqueting pels altres membres, intercanviant referències qualificades amb la filosofia Givers Gain (Guanyar donant).

Els membres de BNI poden visitar altres grups i contactar amb altres membres a nivell estatal i mundial gràcies a la plataforma informàtica BNI Connect, que recull tota l’activitat de BNI, i que agilitza les relacions entre membres.

– Qualsevol persona amb una empresa a Tarragona hi pot formar part?

Tots els membres de BNI han estat convidats a una reunió per algú  que el/la considera una persona  seria, creïble, honesta  i compromesa. Quan una persona assisteix a una reunió com a convidat o convidada  pot veure com funcionem, i si està interessat a formar part de BNI pot presentar candidatura. El comitè de membres del grup analitzarà la candidatura i el compromís d’aportació del candidat o la candidata.

 

El grup de BNI a Tarragona es consolida tot i la crisi de la Covid-19

– S’ofereixen ajudes relacionades amb la crisi actual fruit de la pandèmia mundial?

Les reunions de BNI han sigut sempre presencials. A causa de la situació actual s’ha fet una ràpida transformació per fer les reunions On-Line, i s’han organitzat multitud de formacions, seminaris i reunions sectorials a nivell estatal. Ara més que mai els membres de BNI disposen d’una Xarxa de Recolzament que els permet estar en millor situació per afrontar la crisi actual.  Per posar un exemple, a la zona Sud, Llevant i Catalunya els 4000 membres que formen els més de 115 Grups de BNI han facturat més de 60 milions d’euros des del 15 de març de 2020, és a dir l’inici de la crisi de la Covid-19.

– Com ha notat el grup BNI aquesta crisi?

El grup estava en formació a punt de constituir-se quan ens va sorprendre el confinament. El grup s’ha adaptat ràpidament al nou entorn, ha continuat fent la seva activitat i hem  seguit fent negoci. De fet, la xifra de negoci generada pel grup de Tarragona en els últims dos mesos ha estat de prop de 250.000 Euros.

– Quina és l’aposta de futur de BNI i més concretament a la província de Tarragona?

S’està formant un grup a Tortosa que ja té uns 20 membres i un altre a Reus. Volem fer créixer aquests grups juntament amb el de Tarragona i no descartem crear algun grup més amb l’objectiu d’assolir 500 membres a la nostra província.